Птице

Како изгледа голица

Pin
Send
Share
Send
Send


Гад је мала птица са црним перјем, са металним сјајем. Само глава и груди су пепељасти. По изгледу је веома слична враници, али су њене димензије знатно мање: тело је дугачко око 30 центиметара, а тежина је ретко више од 250 грама. Код одраслих птица, очи су светле, понекад плаве, млади појединци су тамне очи. Билл и ноге су црне.

Киква је дружељубива птица, од раног прољећа до касне јесени лете заједно с топовима. Заједно пратећи тракторе током пролећне орања, птице траже земљане црве, инсекте и њихове ларве у земљи. Лети, уједињујући се са топовима и чворцима, ждријебе лете до косих ливада и поља у потрази за храном.

У јесен, након одласка топова, придружују се сивим вранама, заједно проведу ноћ на дрвећу у двориштима иу градским парковима. Ујутро одлетите из града на депоније или поља, гдје се хране. Зими, депоније смећа играју важну улогу у њиховој исхрани, а понекад помажу да преживе.

Како разликовати по стази

Птица кукавица оставља траг који изгледа као врана, али примјетно мањи. По величини отисци шапа могу се замијенити са коровом. Али четрдесет најчешће скаче, а кита глатко корача, истовремено стављајући нагласак на прсте. Према томе, просјечни плантарни калус није увијек добро отиснут на стазама.

Прсти на њеним шапама су помало дебели, са краћим канџама. Ово утиче на дужину отиска, која је краћа од дужине срака. Дужина корака је око 15 центиметара, а ширина стазе је скоро 5 центиметара.

Кукавица је птица која не уништава туђа гнијезда, за разлику од вранских пријатељица. Уништавајући велики број инсеката, ови представници птичјег света доносе значајне користи људима. У неким случајевима, у потрази за храном, могу проузроковати значајну штету вртовима и дињама. Али ово није од зла, само желим да једем.

Главна места дистрибуције су градови и велика села. Ретко живе на каменитим деловима обале, у шумама се такође ретко налазе. Кукавица је птица која се гнијезди у близини стана: испод стрехе кућа, у поткровљу, у димњацима, у празнини зграда. Понекад прави гнездо у шупљини старог дрвета.

Нестинг

Живе у одвојеним паровима или малим јатима. Често стварају заједничке колоније са топовима. Почињу градити гнијезде касније од својих сусједа, у првој деценији априла. Стан је подигнут од стране пара, повлачећи прве суве гранчице, а затим крпе и папир да покрију пладањ.

Жаба - птица која полаже јаја у првој половини маја. У њиховом гнијезду може бити од 3 до 7 комада. Јаја могу имати плавичасто-зелену или свијетло плаву боју, са зеленкасто-смеђим мрљама. Лежење траје 18 дана. Појављене пилиће су у гнезду још месец дана.

Галка - миграторна птица?

Они живе у Европи, Азији, на северу Африке. Птице гнијезде у сјеверним дијеловима Еуроазије, мигрирају, у листопаду лете на југ, зими у Кину и враћају се у вељачи. У Европи, на Кавказу, у Централној Азији, кукавка живи у сједећем положају. Али зими, понекад чак и на овим мјестима, птице се крећу унутар подручја гнијежђења.

Опште карактеристике и опис

Чавка (цорвус монедула) је птица средње величине. Дужина теле је око 39 цм са репом. Тежина не прелази 170-280 грама. Мужјаци су нешто веће величине од женки. То је једина спољна разлика између полова.

Птица има густу конституцију, не велики, али јак кљун. Перје на леђима обојено је сребрно-сивом бојом, а крила и реп - у сивој боји. Остатак тела је прекривен црним перјем.

Птице имају необичну боју очију. У природи се налазе кукавице са небеско плавом и зеленом ирисом.

Животни вијек птица у дивљини је до 10 година, у људским рукама ће живјети до 17 година. То је због различитих животних услова и исхране.

Хабитатс

Ове птице се налазе у Старом свету, у западној Азији. Такође, неке популације живе на северноафричком континенту. У северним и источним регионима, кукавице воде миграторни начин живота. Стари појединци, за које летови постају неодољиви, у топлим зимама остају на својим кућама.

Обојени инстинкт је добро развијен у крошњама, па се крећу у великим колонијама.

Као стан за њих су погодни:

  • трее холловс
  • лофтс оф буилдингс
  • роцк цревицес
  • кровова кућа
  • билборди,
  • анимал бурровс
  • бачена гнезда других птица.

Ждребе су везане за особу јер се уз њега налази више извора хране. Истовремено, преферирају старе зграде и нестамбене просторе, сматрајући их оптималним за побољшање дома.

Репродукција и потомство

Галки још увек млади бирају партнера, са којим остају до краја живота. Унутар пара постоји манифестација таквих емоција као што су нежност и брига. Изражавају се у чешљању перја партнера и размени добијене хране.

У марту мјесечнице почињу брак. Гнезда су направљена од гранчица, гранчица, лишћа и чворова. Меки слој се састоји од паучине, перја и животињског крзна.

У мају женка полаже јаја, чији је број од 4 до 7. Њихова боја варира од свијетлозелене до плаве. Период инкубације траје око 20 дана. Тело излежених пилића је потпуно голо, а први дани живота су затворени. Пилићи су похлепни и захтијевају храњење свака два сата. Пар храни потомство наредних 14 дана, након чега су пилићи спремни за самосталан живот.

Повер цхецк

Птице у дивљини једу све врсте инсеката, извлачећи их испод коре дрвећа. За то се називају шумским медицинским сестрама и сматрају се веома корисним птицама, као и дјетлић. Ждребе се боре не само против инсеката, већ и смањују популацију штетних глодаваца.

Са друге стране, птице наносе значајну штету пољопривреди. У сезони жетве, они нису неспојиви да уживају у семенама житарица у пољима. Култивисана стабла у вртовима и другим бобицама су погођена.

Чауре - вјешти и агилни предатор. У процесу лова изненада напада своје жртве: мале глодаре, кукце, лептире. Птице које живе у близини водених тела или на морској обали хране се рибама, мекушцима и раковима, које су преносили на обалу у таласима.

Припајање и припитомљавање

У људском животу, магарице су присутне од памтивијека. Покушаји припитомљавања ових птица се настављају до данас. Ово захтева стрпљење и није увек крунисано успехом, јер су то дивље птице.

За кућног љубимца потребан је велики простор гдје би могао слободно летјети. За ово се уклапа пространа и чврста кавез за птице.

Што се тиче хране у заточеништву, кукавица мора да се храни свака два сата, здробљена храна и силом. Чињеница је да пилићи још не гутају храну сами. Одрасли код куће захтијевају храну идентичну оној у којој су навикли у дивљини. Ово је још једна потешкоћа у држању птица које нису припитомљене.

Занимљиве чињенице

Птице имају изненађујуће звучан и осебујан глас. Сакупљајући се у јатима, жабе гласно и непрекидно "гутљај", разговарајући међу собом.

Птице су по природи веома активне, веселе, али истовремено прилично сумњиве и веома опрезне. Стога је веома тешко укротити одраслу особу људским рукама.

Гадови имају феноменално памћење. Сигурно ће запамтити особу која је уништила своје гнијездо, чак и ако су били пилићи. Ако се приближи, птица ће подићи ужасну буку и понашати се изузетно агресивно према злостављачу.

Ждребе имају продоран поглед, који није својствен другим представницима животињског свијета. Шта ова птица не скреће поглед и гледа директно у ваше очи. Ово чини перје веома фотогеничним, а његов израз има смисла.

Ако сте из тог чланка научили нешто ново и занимљиво и оставили своје коментаре и подијелили се с пријатељима на друштвеним мрежама.

Бирд дав: опис

Птице ове врсте, као што је већ поменуто, нису превелике. Кврга је птица чија је дужина тијела 30-35 цм и тежи 200-280 г. Крила су благо скраћена, распона 65-75 цм, реп је уски.

Перје је густо. Крила, реп и леђа су црне боје са плавом нијансом. Груди и глава су сиве боје са предивном сребрнастом нијансом. Мало црне, тамно кљун, плаве очи, веома изражајне и лепе.

Начин живота

Жаба - птица која зими или селица? На ово питање се не може недвосмислено одговорити, јер је начин живота ових птица номадски, седентарни и миграторни. Разговарајмо о томе детаљније. Ждријебе живе у централној и западној Европи, а налазе се иу Сјеверној Африци и Азији. Становници на северу су миграторни, сви остали чланови ове врсте сматрају се седентарним или лутајућим. Мигранти одлазе на зимски југ у октобру и враћају се кући у фебруару.

Ждријебе су врло окретне, разметљиве, друштвене и интелигентне. Њихови најбољи пријатељи међу птичјим царством су вуци, у њиховом друштву птице воле да ходају по пољима и вртовима, бучно вичући једни против других са карактеристичним звуком "ка-ка". Живе у паровима, окупљају се у јатима, броје до неколико десетака птица.

Данас, жудње више воле да живе поред људских станова и граде гнијезда на старим и напуштеним зградама. Птицама је много лакше да добију сопствену храну у близини људи, а комуникација у насељима је већа него у шумским подручјима, а ове птице воле да причају. Ако у шуми живи јато говеда, њихова гнијезда су на високим старим стаблима с удубљењима. Такође, црни вриштачи се могу наћи у шумарцима, на стеновитим обалама иу плантажама, поред пољопривредних поља.

Кукавица је птица која не припада тврдокорним вегетаријанцима и воли јести паукове или друге инсекте, глисте, мекушце. Када теренски увјети дозвољавају, црне птице могу ловити мале глодавце, као што су волухарице и мишеви.

Поред хране животињског поријекла, зрна и сјеменке, воће и бобичасто воће укључени су у исхрану говеда. Канте за смеће и депоније су праве кантине за птице које обилују разноликом храном. На тим местима увек можете наћи нешто укусно.

Пригушени вокали су веома напредни и штедљиви. Када успеју да набаве храну у великим количинама, праве залихе испод корена дрвећа, испод лишћа или на другим скровитим местима. У лошем времену лоше вријеме, када глад може угрозити, таква складишта им јако помажу.

Хабитат

Ова птица живи широм Европе, у распону од Атлантског океана и планина које се налазе у северозападном делу афричког континента. Даље, опсег се протеже до Јенисеја и Алтаја. На територији Европе живе свуда. Не можете их упознати само у Финској и на Скандинавском полуострву. Омиљена станишта у природи су камените обале мора и високе обале ријека, планине. Не насељавају се само у мочварама или на превише отвореним територијама. Остале врсте пејзажа су погодне за ову птицу.

Већина представника ове врсте може се наћи у малим градовима и мјестима, у близини којих постоји отворено подручје.

Познато је да су се већ у 12. веку ове птице населиле у градовима. Данас ове птице насељавају више насељених подручја него у дивљини. Они бирају старе објекте, куле и друге објекте да се населе у њима. Да би кита могла да изгради гнездо, сваки отворени простор ће урадити. У граду лако проналазе храну.

Популације на сјеверу и истоку подручја су миграторне. Остали могу да лутају у потрази за храном.

  1. Алпине. Дужина тела је 36-38 цм, распон крила 74-84 цм, тежина 190-250 г., А перје је црно и сјајно, а ноге су обојене црвеном бојом. Билл је жут, кратак. Крила алпске куке су уска. Мужјаци ове врсте су нешто већи од женки. Малолетници су такође црни, али њихово перје не сија. Њихов рачун је жућкасте боје, а ноге су смеђе боје. Алпске губе живе у Мароку, као и од Иберијског полуострва до саме Кине. Више воле да се населе у планинама.
  2. Даурскаиа. Дужина тела ових птица је 31-33 цм, а према спољним карактеристикама веома је слична европској, али се ове две врсте разликују по бојама. Они делови који су обојени сивом бојом у европским представницима и бели у Дахуријанским. Они живе у источној Азији (ово је источно од Русије, као и Кореје и Кине). Живи у брдима у планинама. Као и ријечне долине. У отвореној шуми можете се сусрести и са Дахуријанском куглом.

Занимљиве чињенице

  • Руско име ове птице потиче од старославенске ријечи, која се може превести у модерни језик као „црна“. Ова реч се понекад назива не само представницима врсте, већ и птицама које на површини изгледају попут њих. То су вране или црне пилиће. Раније се ова реч звала људи са црном косом. Сматра се да је име имитација гласа птице.
  • Латински назив за врсту “монедула” највјероватније потиче из двије ријечи: “монедула”, што значи новац или новац, а такођер “едо”, што се може превести као “ја једем”. Овид помиње птицу у својим "Метаморфозама". Она говори о грчкој принцези која је издала своју земљу за новац. Због тога је принцеза претворена у птицу која јако воли сјајне ствари.
  • У природи има толико птица ове врсте. Тај број се не може прецизно именовати, али се вјерује да постоји између 20 и 90 милијуна, а већина становништва живи у Еуроазији.
  • Погледајте видео: 5 Najbrutalnijih Metoda Mučenja w DoMoTV (Јули 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org