Птице

Теал дуцк

Pin
Send
Share
Send
Send


Пуцкетање чичак припада једној од најмањих врста патака. Ова птица обично избегава људе, тако да проучавање његових навика и начина живота у природним условима није лако за научнике. Ипак, било је могуће прикупити неке податке.

Приликом посматрања пуцкетања чорбе, било је могуће утврдити његово омиљено станиште, оно што једе, како гради гнезда и подиже потомство. Ако желите да сазнате више о овој мистериозној креацији пернатије, коју се највјероватније нећете сусрести у стварном животу, прочитајте овај чланак до краја.

Изглед

Просечна теал је тежак само 300-400 г, а дужина тела обично не прелази 40 цм.Ако случајно угледате птицу која лети брзо и са добрим маневарским својствима, малом величином и смеђом бојом - то би могла бити пукотина. Женка има исту боју током цијеле године: њена перја ствара смеђе и беж валове. Код оба пола крекера, кљун и ноге су сиви.

Глава и врат мужјака су прекривени смеђим перјем, трбух и шупак су бијели са тамним мрљама, а врх тијела је сиво-смеђ. Занимљиво је да су у току периода парења перје изнад очију мужјака обојено у бијело, формирајући облик полумјесеца. На крилима са замахом јасно су видљива сиво-плава огледала са белом границом. Млади рибљи цок готово се не разликује од женки.

Хабитат

Тврдоглавац се може наћи у земљама Европе и Азије, који лежи у умереним географским ширинама. Међутим, они презимљују, окупљају се у великим, јатима у Индији, Аустралији, Индокини, јужном делу афричког континента иу земљама Медитерана.

Теетхер воли да се смести у близини воде. Најбоље место за њега је мали отворени рибњак окружен густом вегетацијом, у близини које се налази ливада. Понекад птица може да направи место за гнежђење и далеко од реке, али дефинитивно неће изабрати планинске или шумске површине.

Исхрана и навике

Основа исхране за крекери је храна животињског поријекла. То су обично шкољке, црви, ракови, рибља риба и срна, пијавице, инсекти и њихове ларве. Теал може допунити вашу исхрану рижом, кисиком, шашом и различитим семенама. Он то мора да уради када дође период мокрења и он не може да лети.

Теал долази из топлих предјела до мјеста гнијежђења (фотографија лета приказана је на крају чланка) касније од осталих рођака, а лети прије зимовања прије било кога другог. Његов лет је обично тих и окретан. Женска пилетина је обично тиха и само повремено шарлатана. Али мушкарац у потпуности оправдава своје име - често објављује непоновљиву пукотину. Неки упоређују звук пуцкетања са звуцима који се чују када прстима прођете по зубима пластичног чешља.

Сезона парења

Попут скоро сваке друге патке, пуцкетање чорбе досеже полну зрелост у првој години живота, али се враћа на место гнежђења само у другој години. У зависности од станишта, од краја марта до маја, на гнијездилиште лете различите јатице. Одмах се раздвајају у парове и почињу своје брачне игре.

Дрејк плива око женке са кљуном спуштеним у воду, оштро баца своју главу, нагиње је у страну или је тресе. Пружа перје и може да покаже распон крила који се благо издиже изнад воде. Све ово је праћено типичним гласним мушкарцем који лупа гласан прасак. Женка се такође понаша неуобичајено у том периоду: трза главом, чисти перје одострага и тихо гунђа.

Распоред гнезда и насад

Обично се у високим шикарама у близини воденог сока налази његово гнездо. Слика испод илуструје удобно гнијездо створено од брижних пернатих родитеља из сухе траве за очекивано потомство. Могуће је разликовати гнездо рибљег бакалара од белог перја са смеђим прскањем испреплетеним око његовог периметра.

Сваке године крекери, који стварају пар, остављају за собом потомство, које има просечно 8-9 особа. Максимално лежање женке је 14 јаја. На јајима која имају светлу или тамно браон боју, седи само женка. Процес инкубације траје у просјеку 22-23 дана. Драке у овом тренутку иде на мол. После 35-40 дана, пилићи могу да лете.

Нумбер оф

Тренутно, пуцкетање чорбе није угрожено изумирањем. Међутим, од седамдесетих до деведесетих година прошлог века забиљежен је нагли пад популације ове врсте у земљама бившег СССР-а и Западне Европе. Разлози за овакву ситуацију су структура резервоара и брана, као и исушивање водних тијела на којима се љушти љушти.

Много је случајева забиљежено иза теал-јерка када је, након што је уплашен, трајно бацио квачило. У другим случајевима, након поимања опасности, женка се смрзава и постаје потпуно невидљива, због чега се квачило често ломи. Све је то разлог што има врло мало пузаваца на мјестима гдје људи живе.

Заточеништво и лов

У заробљеништву, крекери садрже врло ретко. Хране се сјеменкама, кукурузом, зобом, просоом или крмним смјесама. Они су термофилни, па зими птице треба да буду заштићене од хладноће и промаје. У заробљеништву се брзо навикну на људе. Садржи ове птице за украс рибњака и лов.

Кућни сокови се користе као голубови столице када лову на дивље крештавице и звиждаче. Слушајући глас својих рођака, они одлучују да је место одакле потиче сигурно и строго. Видјевши и чули сличне за себе, храбро корачају према њима у сусрет, на радост ловаца.

Пуцкетање чорбе је мала птица коју ријетко можете видјети уживо, јер избјегава људе. До сада, на срећу, готово ништа не угрожава опстанак ових птица. Они нису од великог интереса за ловце, ријетко се узгајају у заточеништву, не утјечу на крчење шума и чекају хладне зиме у топлим крајевима.

Шта је то патка

Орнитолози нису у потпуности разумели систематску природу. По морфолошким карактеристикама, теал се разликује од кртица у мањим величинама, али анатомски су ове патке врло сличне. Не постоје убедљиви разлози за разликовање пачјих беба од одвојених родова, а зоолози традиционално приписују зубима ријечне патке, као и патке које воле гуску.

Важно је. У скандинавским земљама и Великој Британији, звиждање је затечено у индустријским размерама током сезонске миграције. Таква љубав према сисама је због укусних квалитета меса, великог приноса јестивих комада живе масе птице (до 70%).

Описано је око двадесет типова:

  • плава
  • сива,
  • браон,
  • браон,
  • кестен
  • Цампбелл,
  • Окланд,
  • Мадагаскар и други.
Звончица је једина дозвољена за лов у Русији.

Четири врсте су уобичајене у Русији. Двије од њих - мермер и цлотун припадају угроженим врстама и наведене су у Црвеној књизи. Теалс-вхистлерс и теес-црацкери су бројнији, али лов на територији Руске Федерације је дозвољен само за сисаче.

Тил-звиждук

Патка са звиждаљкама је најмањи од теал. Маса добро нахрањене драке у јесен не прелази 450 г, а патке су још мање. Дужина тела је само 3,3-3,8 цм, распон уских крила драке је до 6,4 цм.

Звиждаљка за сиреве може да се скине из воде без трчања.

У боксу има необичних крила, која су уперена у крајеве, омогућавајући им да лебде у ваздуху, без икаквог покретања воде и копна, са вертикалном свећом. Лет је брз, пун завоја, слијетање је тихо. Структура крила и мала величина омогућавају да се чорбе населе у најгушће густе шуме, да нађу оброке на обалама које су поплављене поплавама.

Летње перје мужјака и женки је скоро исто и прилично скромно, тако да треба знати како разликовати патку од драке. Основа позадине - тамно браон, трбух лакши са тамним пјегама. Лако их је разликовати од других дивљих патака преко прелијевајућег смарагдног огледала на крилима.

Неговање женке се мијења неколико тједана. Он се "мења" у сјајном венчаничком оделу. Мало тело постаје разно сиво. Глава постаје зарђала. На глави су јасно две зелене пруге које прелазе у плаву и црвену нијансу, које се спајају са стране у задњем делу главе. Траке су лијепо исцртане бијелим рубом, од очију до кљуна. У сезони парења, дракови се изјашњавају као звоњава, звецкање, звиждање "храиук".

Теетхер теал

Теал-пуцкетање (коростолек, плаво-крилца) је мало веће од звиждаљке. Тежина густог, добро храњеног тела долази до пола килограма. Птице су добиле име по пуцкетању звиждука крила, које су издаване за време двобојских летова дракеса један за другим, и шкрипавог трешења „Црерр-Керррерр“, „Кнек“.

Трескункови из звиждаљки лако се разликују по дужој тамно сивој кљови са жућкасто-наранџастом базом.

Теал сат (огртач) живи у Сибиру и на Далеком истоку. Дрејк у сезони парења може се добро натјецати са љепотом и ефектом звиждача. На глави мушког је црни шешир, украшен са стране златном траком која се претвара у смарагдно огледало и обрубљена је бијелим и црним пругама. Груди засићене розе боје. Тело са стране је плаво.

Теал карокун изгледа веома елегантно.

Дракес су причљиви. У лету и на води непрестано гласно вичу "цлоц-цло-цло". Смеђе-сиво-смеђе женке одликују се белим ознакама у подножју кљуна и двоструком црно-белом пругом дуж линије ока.

Важно је! Често, миграциони путеви клостуна леже изнад поља риже где птице воле да се хране. Заштитујући жетву, сељаци стављају мреже и трују птице отровом, због чега се број тил-цлотуна стално смањује.

Марблед Теал

Мраморна теал - угрожени поглед. У Русији се у делти Волге, на малим језерима Каспијске низине, гнијезди. Последњи састанак са мермерним соковима забележен је 1984. године, пасмина изумире, када је патка Гогол једном нестао.

Птице од 400 до 600 г. За разлику од својих ближњих, оне могу дубоко ронити и воле да седе на дрвећу. Перје је мраморирано, сиво-смеђе са бијелим пјегама, готово једнако код мужјака и женки.

Станиште и станиште

Звиждачи и бакалар живе практично на читавој територији Руске Федерације. Зими лете на југ и запад Европе, Малу Азију и Медитеран. За зиму, канализације које преферирају северна одмаралишта остављају патке које се селе ближе југу.

За зимовање птице бирају језера, поплавне ливаде, речне делте, зарасле увале. На мјестима гнијежђења насељавају се на малим акумулацијама с не-текућом водом шумско-степске, тундарске и шумско-тундарске траке. Они воле мочваре прекривене шашом и трском.

База хране

Сакупљање хране је дословно "стајати на његовој глави". Они урањају своје главе у воду, подижући реп високо изнад површине. Начин храњења бобица типичан је за многе врсте дивљих патака - оне „кљуну“ кљун, пролазе кроз воду и муљ кроз кљун, одводе хранљиве материје или скупљају храну са земље.

Оброци се хране свиме што се може наћи у рукавцима.

У исхрани биљака спадају:

  • семена, корење, меке честице биљака које расту дуж обала иу води,
  • ларве и одрасли водени инсекти,
  • мале шкољке,
  • црви
  • мали ракови,
  • водена лећа,
  • житарице.

Матинг гамес

Ритуали брака су сложени и дуготрајни. Прво, драк "реже" кругове близу изабраног. Приказује зрцала на крилима, гласно звижди, махање крилима. Женка одговара на његу са тихим шарлатаном. Мужјаци током игара за парење често одлазе у ваздух и круже дуго преко патке, постајући добар циљ.

Важно је! Теалс - патке дугогодишњи. Максимална забележена старост птица је 21 година.

Кућни сокови се распоређују на удаљености не већој од 150 метара од воде. Међутим, док се пилићи појаве, вода пада, и они морају путовати довољно дуго да дођу до воде. Из сигурносних разлога, патке се троструко гнијезде у близини једна од друге, формирајући мала насеља.

За женска гнезда изаберите:

  • густих шикара шаше, мане, рогоза, или папрати,
  • ветрови, гомиле,
  • приморска јоха, грмље врбе,
  • брдо,
  • дебели бор, грм смреке.

Патке копају у малим земљиштима на сувом тлу, леже на дну са сијеном, гранчицама и сувим лишћем. Они граде ваљкасто перје и спуштају се по цијелом опсегу, од чега праве додатно легло у самом гнијезду.

Величина гнијезда у бобицама се мало разликује:

  • пречник гнезда - 14-18 цм,
  • пречник носача - 12-15 цм,
  • дубина лежишта - 8-10 цм,
  • висина страница је 7-10 цм.

Патка, зависно од врсте, лежи од 8 до 15 јаја. Јаја чајева мат, глатка, мала. Боја је бела, светло маслина, крем, окер. У звиждачима, јаја су округла, ау крекерима су издужена.

Колико патака седи на јајима? На квачилу, женка сједи сама 21-24 дана. Дракови остављају дјевојке одмах након полагања посљедњег јајета, скупљају се у "дјечачке" јате и одлазе на мјеста сезонског молирања. Женке мењају перо након што пилићи стану на крило.

У јужној Русији, пачићи пробијају шкољку у мају-јуну, на сјеверу - у јулу. Ваљајуће пилиће прекривене су пахуљицом, на врху тела су зеленкасто-смеђе, доње жућкасто-сиве боје. Пукховицхки сасвим одржив. Одмах након рођења, они су енергични, брзо се крећу на копну и на води, способни су да се хране, савршено роне, али са годинама ова вјештина нестаје.

У мјесецу, пилићи почињу стајати на крилу и обављају кратке летове од резервоара до резервоара. Након што се потомство потпуно осамостали, сокови, замијенивши перје, окупљају се у јатима и почињу лутати до мјеста храњења прије почетка јесенске миграције у септембру и новембру.

Опис и варијације

Ријека се много скупља. Врсте се разликују по величини тела, боји перја, навикама. Патка је најмањи у овој категорији. Птица је тражена зато што је свуда пронађена.

Различите подврсте се могу наћи и на југу и на Далеком истоку. Изузетак су хладни сјеверни региони. Патке су добиле своје име због звука који је настао током комуникације - "цхирк-теал". Карактеристике:

  • дужина тела - око 35 цм код женки, око 40 цм у драковима,
  • телесна тежина - 300-600 г,
  • Драке је већи од патке, има светлију боју.

Пажња! Боја птице је светлија само у сезони парења. Остатак времена драке подсјећа на блиједосиву жену. Само боја огледала на крилу остаје непромењена.

  1. Вхистле. Драке се одликује хоризонталном плавичасто-зеленом пругом близу очију. Остатак главе је смеђе-црвен. Маса одраслих: 280-390 г (драке) и 200-360 г (женке).
  2. Трескунку. На глави је изражена бела пруга. Женке су лакше од звиждаљки.
  3. Цлотун Веће од осталих врста патака. Маса одраслог појединца износи 0,6 кг. На глави мушког златног смарагдног узорка. Гнијезди се у Сјеверној Азији и на Далеком истоку. Прилично риједак гост у ловишту, тако да је врло вриједан.
  4. Марблед Теал Такође прилично велика птица (0,4-0,6 кг). У женској и драке о истој боји. Бело и црно перје су пресавијени тако да личе на мермер. Такође, подврста је позната као уски нос због карактеристичног облика кљуна. То је још ређе од клоктуна. По природи ове патке је највише поуздана и застрашујућа.

Субспециес Феатурес

Различити типови чипова се разликују по гласовима:

  • звиждање звиждањем,
  • пуцкетање пукотина,
  • клоктун објављује глуве звуке
  • мермерне патке тихо "нападају оштро".

Гнијежђење са паткама траје неколико седмица у фебруару и марту. Неке врсте птица показују занимљиве игре за парење. Штавише, дракови понекад траже представнике других врста дивљих патака.

Бакалар је веома активан током узгоја, њихова церемонија вјенчања је бучна: птице праве гласне, жустре звукове. Ниједан подносилац пријаве се не брине о једној патки одједном. Драксе ове подврсте мами мамац женки и патке пуњене животиње. Звиждачи имају дугачак ритуал брака. Састоји се од сложених па у ваздуху и на земљи. Након парења, драке се полако окреће над женском и постаје лака мета.

Све врсте птица граде гнијезда у трави, трском или грмљу у близини водених тијела. Мраморна сока понекад се насели на дрво. Потом се брзо прилагођава и подиже на крило до почетка сезоне лова. Изузетак су клоктуна пачићи, који се полако развијају.

Остале карактеристике сорте патке

Теалси могу летјети брзо и лако на небу. Када виде воду и у тренутку опасности, они одмах падају попут камена и дубоко зароњу. Водене птице такођер могу полетјети вертикално. Тајна такве вештине је у посебном облику крила.

Пажња! Вхистлерс - летачи за брзину. Због тога су постали популарна игра за спортски лов. Уске наплате су најбоље дубине.

Храни се ријечним врстама биљне и животињске хране (мекушци, инсекти). К концу лета птица набирает жир. К середине осени сбивается в большие стаи и улетает в тёплые края. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Широк спектар живота и велики број звиждача и јигглера учинили су птице популарном игром за различите врсте лова. Највероватније ће ову патку пронаћи у близини мирних зараслих језера и језера са стајаћом водом.

Карактеристично

Тежина коју звиждаљке зубаца добијају је пет стотина грама. Патка има уска крила која су оштра на крају. Ова природна својина је обдарила птицу способношћу да нагло порасте према горе. Крила јој помажу на земљи на било којем терену. Одликује се непретенциозним садржајем, патке живе у свим крајевима наше земље. Истина избегава посебно хладне климатске зоне. Смјестили су се у близини језера и мочваре, гдје могу пронаћи храну за себе без превише потешкоћа.

Изглед пичкасте звиждаљке их разликује од других кратким тијелом, оштрим крилима и малим вратом. Боја мушке патке је зелена, жута и сива. На глави доминира смеђа са зеленом пругом, која пролази у средини смеђе мрље.

Ту је и зелена пруга на крилима. Када се перје промени, мужјаци су претежно сиви. Мушка звиждаљка има црни кљун и сјајно перје.

Репродуктивна старост патке је стара годину дана, али касније почиње репродукција. Са завршетком мраза патке настављају игре за парење.

Мушки звиждук има светлу боју.

Они су стекли препознатљиво име захваљујући гласу. Мушкарац у периоду парења игра звиждање. Мушка звиждаљка спушта главу у језеро, нагнувши главу гласом, мами женке. Глас користи птица искључиво за вријеме удварања. Глас је мушки начин привлачења жене са којом ће створити потомство.

Карактеристичне карактеристике врсте:

  • носиоци посебних гласова смирени у малим групама,
  • гнезда су увијена у близини резервоара,
  • Извлаче дно гнезда и шире га травом, лишћем или гранама,
  • птица шири перје око гнезда,
  • за полагање оставити до десет јаја
  • трајање инкубације траје двадесет и три дана,
  • од рођења пачићи су издржљиви,
  • Месец дана касније, пачићи почињу да лете.

Звончица не може без јела

Место пребивалишта

Појединци живе углавном у сјеверним регијама, али и концентрирају се на југу. Места превисоких температура испод нуле имају предност коју избегавају патке. Терен тундре и степа у комбинацији са шумским зонама идеални су за смјештај популације звиждача.

Када се појави потреба за рађањем, патке се населе близу резервоара са стајаћом водом. Такве водене површине пружају паткама могућност да се хране.

У хладној сезони патке једу биљну храну, у топлијој сезони преферирају животињску исхрану. Сточна храна за патке су црви и инсекти.

Ово је дивља врста патака које припадају роду сирева или дивље патке. Они су издржљиви и не захтијевају. Поглед на издржљивост на високом нивоу. Представници врста имају захтевне податке о изгледу и специфичан глас.

Звиждаљка узгаја потомство на стајаћој води

Птице за зимовање лети у јужне регионе, бирајући мочварно и водено подручје. Пошто су почели да се размножавају, птице се насељавају на једном месту све док њихово потомство не постане независно. Новорођенчад не захтијева посебну бригу и пажњу родитеља. Након кратког времена, деца стичу вештину летења. Родитељи се брину о својој дјеци мало више док они не постану сигурни за вријеме лета и неовисни у својој исхрани.

Прекрасни и занимљиви представници врста привлаче пажњу својом минијатурношћу и перјем.

ВХАТ ЕАТС

Оброци се хране и биљном и животињском храном. Састав сточне хране укључује зелене делове биљака и њихово семе, углавном водене биљке, и животиње - водене бескичмењаке. Већина птица које се хране у води. Чорке урањају кљун у воду и одводе воду из воде. На земљи, ове патке се незграпно крећу на својим кратким ногама, газећи се и трљајући траве у потрази за храном. Мале биљке које живе на резервоарима удаљеним од насеља, иду у потрази за храном током дана. Птице пливају у води, сакупљајући свој кљун своје јестиве делове биљака и инсеката. Лети се хране храном за животиње - ларвама вилиног коњица, кадулама и водомјерима.

МЕСТА РЕЗИДЕНЦИЈЕ

Звиждаљка се налази дуж обала акумулација смјештених у шумском или шумско-степском појасу. Ова водена птица преферира мочварна водена тијела, понекад гнијезде уз обале спорих ријека. Пиштаљка за сисе даје већину хране у води. Гнезда чајног биља најчешће су распоређена између густе обалне вегетације. Зими се спајају у огромна јата са другим воденим птицама и држе се на рекама, великим језерима, у устима ријека и на морској обали.

Репродукција

Са почетком периода гнежђења, драк је обучен у импресивну хаљину за парење. Глава, грло и горњи врат постају тан. Стране главе обојене су плавичасто-зеленом бојом са бакрено-црвеном нијансом. Леђа и крила драке су сиви са црним попречним потоцима. Његов доњи део је лакши. На крилима се прецизно распоређују сјајна зелена огледала.

Присиљавање звиждаљки као марсхмалловс. Дракови у гнездећем периоду агресивно су изложени својим ривалима. Међутим, за разлику од других патака, мушка теал не штити свој заплет. На зимовању се формирају парови. Мушки и женски лете заједно у потрази за гнездо. Гнијездо треба бити добро покривено међу травнатим грмовима или обалним грмљем. Са својом дојком, изгледа да је женско "зезнуто" у земљу, распоређујући рупу у којој ће јаја бити положена. Пладањ је обложен травом. У пуном полагању може бити од 8 до 11 јаја. Само женке инкубирају јаја.

У јужним областима пилићи се појављују крајем маја - почетком јуна, ау сјеверном - у јулу. Након што су пилићи који су изашли из јаја, сухи, патка их доводи до воде. Пуховички од првог дана живота добро пливају и роне.

ЗАНИМЉИВОСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ.

  • Мужјаци лова на сиреве у јуну или у јулу, женке - у августу или септембру. Изван периода гнежђења, драк је скоро исти као и патка, али у периоду парења се појављује од патке у свој својој слави.
  • Мали бикови лете веома брзо, што привлачи посебну пажњу ловаца. Лови се због спортског интереса. У Шпанији, Италији и другим европским земљама, половину популације звиждача годишње убијају ловци.
  • Чак се и пар мужјака чајних типова често придружује нежењеним групама. Током удварања, они се често враћају у токовише.
  • Женка, која ће потражити храну, покрива јаја у гнијезду с покривачем тамне боје.

КАРАКТЕРИСТИЧКЕ ЗНАЧАЈКЕ Христа-Вафира. ДЕСЦРИПТИОН

Лет: Звиждаљка се разликује од осталих врста својим уским и оштрим крилима. Ова функција омогућава птици најбржи лет. Звиждук звиждаљке лети готово тихо, са честим окретима тијела. Ова патка може да се скине са воде и слети скоро вертикално према горе.

Масонство: 8-11 жута или бела јаја. Женка носи пладањ са листовима и травом. На крају излегања, у њему се појављује чвор мрака.

Драке: мушко перје је веома сјајно. Глава, грло и горњи дио врата су црвенкасто-смеђи сприједа, странице главе су плаво-зелене са бакрено-црвеном нијансом. Грудна светло окер са смеђим пјегама. Леђа и стране су сиве са црним попречним потоцима. На крилу је двобојно огледало.

Патка: као и женке других патака, обојене су прилично скромно. Одело служи као одлична маска.


- Гнездо
- Зимовање

Где живи

Подручје гнијежђења звиждаљке је врло велико - већина Централне Азије, Монголије, Манџурије и Јапана, допире до југа западне Европе.

ЗАШТИТА И ОЧУВАЊЕ

Данас су бројне врсте биљака, међутим мали резервоари у којима се гнијезди нестају. Да бисте избегли смањење броја ових птица, морате и да их ограничите.

Теал вхистле. Птице Братеевоград. Видео (00:00:45)

У протеклих десет година, овај мали се хранио на ријеци Городниа у парку у подручју древне ријеке Нети. Главни разлог за смрт канџи или малих патака у Москви су сиве вране, које у априлу и мају посебно активно истражују обале шумских резервоара. Али у овој области, од бране Борисов до гаража, има много људи који плаше вране својим бројним предоџбама.
Биљке се гомилају током целе године на обе обале реке Москва од почетка Маријанског парка до скретања ка Разговорима. Зими, у потрази за храњењем, лете у резиденцијална подручја Мариино и Братеево.

Цонтинентал бирдс Теал вхистле. Видео (00:01:39)

водене птице из породице патака. Најмања од ријечних патака, сматра се уобичајеном и једном од најбројнијих унутар граница свог станишта. Гнијезди се у сјеверној и умјереној клими Евроазије, укључујући готово цијелу територију Русије (с изузетком екстремних сјеверних дијелова Сибира). Поред тога, у неким публикацијама зелена крилца која живи у Северној Америци сматра се подврдом звиждаљке, али коначни консензус о раздвајању ове две врсте још није постигнут. Скоро свуда зимују птице селице на западу и југу од гњездарице: у западној и јужној Европи, Африци, јужној и југоисточној Азији. Храни се животињском и биљном храном. Узгаја се у одвојеним паровима, а остатак времена води у живот. Предмет комерцијалног лова.

Погледајте видео: Играим в игру мармок теал, без звука! (Април 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org