Птице

Фотографија за птице славуј

Pin
Send
Share
Send
Send


Све врсте славуја приписују се породици дроздова. Женке и мушкарци споља се не разликују. Заједнички славуј је мала птица, нешто већа од врабца. Њена боја је такође неупадљива, углавном монофона, смеђе-маслинова. Део трбуха и врата птице у белој боји. Боје страница и дојке су мало тамније од главне боје. Врх репа има слабу црвенкасту нијансу. Боја славува се практично не мења током целе године.

Младе јединке могу се разликовати по својој љускастој боји испод и свјетло шарено са горње стране. Округле очи изгледају скоро црне. Дужина славуја не прелази 20 цм, а тежина му је у просеку 25 грама. Крила птице су око 9 цм, а распон може бити 29 цм. Али постоје појединци са кривинама на крају. Када славуј седи, реп се диже и пада.

Хабитатс

Али где живе славуји који се враћају након зимовања у своју домовину? Пошто су птице које воле влагу, бирају сочне области, као што су мочварне шикаре, грмље у парковима и баштама. Такође воле и шуме, које се налазе у шумским и шумско-степским подручјима. Неки појединци могу да живе у сушним местима, али се обично не враћају на ове локације наредне године.

Начин живота

Са места зимовања ова птица не жури да се врати. Славуј стиже у прољеће, када су стабла већ прекривена зеленилом, а инсекти воде олујни живот, јер хране ове птице. Обично овај пут пада крајем априла до средине маја. Искусни пјевачи се обично враћају први. Неколико дана касније, птице годисње стижу. Са њиховим доласком, живот се мења. Млади сазрели појединци настоје живјети у близини искусних, старих славуја. Покушавају освојити дио територије оних мушкараца који овдје живе из године у годину. Али он активно штити ову област. Стара славујица жестоко покушава да отјера све завидне људе и некима се одрекне позиција, дајући дио своје територије. Али истовремено одлучује кога ће признати, као да бира с ким жели да се придружи. Усклађени млади славуји постају нови суседи, стари неће моћи да заузму страну територију.

Тако се хијерархија формира од малог броја славуја. Глава је најстарији мушкарац, ту је и од 1 до 3 одрасле особе, а остали, најмлађи, су нижи, послушни вођи. Сви они могу створити породице и живјети на удаљености од 15-30 метара, а понекад је и сусједно гнијездо удаљено само пет метара. У таквим случајевима, стари и млади славуји могу сједити на једној грани и пјевати. Истовремено, најмлађа птица строго прати свој ред да почне да пева. Дешава се да је неискусан мушкарац фасциниран и почне да пева раније, онда стари птиц напада и одводи уљеза или почиње да пева тако гласно као што млади не знају, на тај начин присиљавајући га да ћути.

Ако мужјаци живе одвојено један од другог неколико метара даље, сваки од њих има времена за пјевање. Ово се обично посматра на местима која су погодна за гнежђење. Можда нема лидера међу одраслим мушкарцима. И источни славуји, који су стари само годину дана, могу се групирати и живјети одвојено у насељима. Ове птице пјевају несмотрено, са хрипањем и мрљама или претјерано тврдим, са "жаром".

У другим областима, обично на северу, одвојени парови одлазе једни од других на удаљености од неколико стотина метара.

Више о певању

Међу овом породицом птица, западни заједнички славуј је најбољи певач. Птица почиње са својим песмама само три до пет дана након повратка из зимовања. Његова пјесма почиње око 10 сати и траје цијелу ноћ до зоре. Али прве седмице након што стигне, песма пернате се може чути током дана. Цијело вријеме је точио, утишавајући само неколико сати за ручак.

Славуј пјева своју пјесму на грани која се спушта од земље. У овом тренутку, он је мало погрбљен и спушта крила. У нормалним временима, практично је немогуће приметити славуја, јер је карактер овог Малтза тајанствен и опрезан. Али за време певања, можда је толико заборављен да су неки успели да се приближе и погледају ентузијастичног извођача.

Песме славуја су веома карактеристичне, пуне су звиждања, тутања и кликајућих звукова. Али у његовом "речнику" има много сигнала које користи не само за певање. Али он користи ове звукове само за одређену сврху, тако да је то веома ретко. На пример, славуј примењује неколико различитих сигнала који указују на предстојећи аларм.

Песме славуја могу се постепено побољшавати како птице постепено уче ову уметност. Млади мушкарци слушају више одраслих и имитирају их. Ако се искусни извођач појави у округу, ускоро ће сви славуји извући своје певање. Познато је да на мјестима гдје су ухваћени добри пјевачи, сљедећа генерација неће добро функционирати у својим мелодијама све док их не науче.

Опис славуја, односно његове пјесме, неће пренијети љепоту овог изванредног догађаја, па је боље издвојити дан за шетњу у природи, а можда ћете бити довољно сретни да чујете мелодије овог познатог пјевача.

Стварање пара

Женке на територији мушкараца долазе у вечерњим сатима и тихо чекају до јутра. У зору почињу тихо звиждати да би привукли пажњу на себе. Често у овом тренутку скачу по гранама грма или на тлу. Мушкарац, пак, почиње да се љуља, узимајући различите позе, спушта крила, хвата и отвара реп. Тако се формира пар. Женка полети, а мужјак иде за њом, правећи храпаве звукове. Тако он јури свог драгог.

Неколико дана касније, када се женка насели на мушко гнијездилиште, проналази добро мјесто за изградњу гнијезда.

Нестинг

Омиљена мјеста за изградњу гнијезда у славујима су густе шуме и коријени грмља, раст стабала, шумарци, вртови у близини. Обично се та мјеста налазе у близини влажних подручја, на примјер, у близини водених тијела или мочвара. Гнездо се обично гради на земљи, а понекад и на хрпи сувог лишћа. Место је скривено од грана или корена. За градњу куће се не гужвају, већ се само мало копају у шуму. Стране гнезда остају на нивоу сувог лишћа. Дакле, његов пречник је 110-130 мм, висина - до 100 мм. Сам тацни је унутар отвора пречника 7-8 цм, а дубина је 5-7 цм.

Заједнички славуј гради грубо. На дну се налази неколико слојева прошлогодишњег лишћа. Рубови пладња, у ретким случајевима, и зидови гнезда, обложени стаблима траве и шашом. Такође, дно пладња прекривено је малим честицама житарица, па чак и коњском длаком. Ново гнијездо је на скривеном мјесту, тако да славуј иде пјешице. Женка гради такав стан. На њу се потроши до 6 дана.

Птичји потомци

Након постављања гнијезда, женка прави квачило у којем је 4-5 јаја маслиново или маслинасто смеђе боје. Овај пут пада крајем маја и почетком јуна. Инкубирају се само жене. У то време "тата" пева и штити територију и женку гнездо. Већ након 13-14 дана појављује се потомство. Храњење траје до 12 дана, а отац помаже овој женки. Око 19. дана, пилићи почињу да лете, а отац престаје да пева. Још две недеље, родитељи хране младе. До краја јуна сви славуји престају да певају, а легло се расипа. Птице почињу уобичајени усамљени живот. Заједнички славуј одлеће од места гнежђења крајем јула.

Цоммон Нигхтингале

Славуј је птица селица. Нигхтингале је пјесма пјевачица 26. јула 2014

Витка птица са дивним, јасним и јасним гласом дуго времена дуго се заљубила у љубитеље гласовитих трилера. Нису сви пробудили прве петлове. Неко је имао среће да се састане са јутром под веселом песмом славуја. Срећни људи такође припадају Курсканима. Они имају своје "породичне" певачице. И иако таква врста не постоји, бројни фанови су увјерени да је Курск славуј различит од осталих племена.

А ту је и звиждач, црвенокрвни варакусхка. И сви они припадају фамилији славуја. Вокални подаци пернатих уметника били су у њиховим дјелима прослављени пјесницима прошлих епоха. У Хомеровој Одисеји, једна од јунакиња мита магично се претвара у такву пернату.

Славуј - птица пјевица: опис

Ближе јунаку ове презентације био је велики руски писац Николај Некрасов. У својој песми, посвећеној универзалном омиљеном, приметио је да је "наш Курск славуј у цени ...".

Славио га је, наравно, пре свега певањем. Уосталом, ако погледате извана, онда је појава овог крилатог феномена потпуно безначајна. Многи су чули, али, истина, мање су видјели и знају тко је славуј - птица, чији ће вам опис прочитати, и нећете је наћи на састанку. Клијав је мали, само седамнаест центиметара, ноге су дуге, очи су тамне, боја је смеђа, само реп има црвенокосу.

Хабитат

Птах је четвороугао, који припада источној подврсти, готово широм европског дијела наше огромне земље, до Кавказа и Крима, до Алтаја и Јенисеја. Можете је упознати у Источној Немачкој и Пољској, а она не лети поред Балтика. Ту је и западни представник који живи у Украјини, у јужној и централној Европи, Малој Азији. Персијска и афричка подврста гнијезде се у Казахстану и Закавказју. Уопштено, живи скоро свуда, не боли, пријатељски је према врапцима, јер припада овом поретку. А породице су муха и дрозд.

Бреединг

Буквално све вуче за свој дом: суво лишће, стабљике и сламке. Ако имате среће да негде покупите комад вуне, дно гнезда ће бити меко и топло. У овом удобном стану појављује се потомство пернатих певача. Само женка инкубира јаја.

Дуги су нешто више од двадесет милиметара, боје се савршено спајају са сушеним лишћем. Дакле, тринаест дана, који су неопходни за излегавање пилића, мало је вероватно да ће их неко случајно видети и бити у стању да нашкоди. Штавише, сав тај период, будућа мајка и њено потомство поуздано штите и хране, као прави мушкарац, главу пријатељске породице.

Славуј је птица селица, тако да не иде нигде преко зиме, него у Африку. Такође воли крхке кости на сунцу да се загреју. Не заборавља, међутим, да се врати на време да пева пролеће и топлину певањем. То се дешава почетком маја, када је време већ смирено, и сунце се загрева као лето. У јужним регионима, они славе свој рани повратак, још у априлу.

Неки песници тврде да крилати вокалисти певају само ноћу. Али ово је потпуно погрешно. Трагови се могу чути у другим данима, али само од стране мушкараца. Тако они дају знакове пажње својим пријатељицама, брину о њима. Вјеројатно су витезови, који су у то вријеме вирили по птицама, почели да играју серенаде под прозорима својих вољених.

Само у певању, Руси увек увек имају чувени Курчев славуј. За зналце и зналце, њихова вокална уметност је постала цела наука. Соло се одликује великим бројем такозваних "колена", у приближном преводу на људски језик - стиховима. Ове особине се одражавају у крилатим фразама. А шта мислите ко је "избацивање убода"? Фолклорни таленти проучавају стил славујског наступа и покушавају да га опонашају, такмичећи се једни са другима у вештини, као што су те птице.

Све врсте "песама"

Иван Сергеевицх Тургенев је разумио навике пернатих певача. Чак је детаљно описао десет "куплета" у својој поруци ловцу-пријатељу. Метак метака, Кли-Кли, Плен-Плен, го-го-го-тхат ... Овдје и јулина тупост, и пеал, лесева цијев и кукусхкин лет. Познаватељима се приписује певање до двадесет четири колена, посебно уочавајући њихову необичну конструкцију у сваком локалитету. Курск пева "цоуплетс" више од других, за које су увек добијали све већу пажњу, чак и током великих сајмова пре неколико векова.

Прикупљени овде из целе Русије, купили су славуја. Средином деветнаестог века, 150 рубаља је било прилично велика количина. Било је толико, а још више, да су платили за локалне псе. За овај новац, тада је било могуће набавити пар коња и додати неколико крава на двориште. Као што је наведено у изјави за 1836. годину, 420 птица су на домаћем сајму продали локални становници те године.

У то време је било исплативо да се ухвате певачке земље Курска. Није ни чудо што су рекли да "певају аршин". Сретни власници су били спремни издвојити уредну своту, а затим их свакодневно дирати и дивити се звонким трилима. Значајан профит остварила је и обука малих паса у вокалној умјетности. Гнијезда су била посебно смјештена поред одраслих мушкараца, тако да су млади слушали и понављали племена "професионалаца". Песма Курска могла се чути у Санкт Петербургу, јер је и царски двор имао слабости за тај звук.

Славуј данас није изгубио своју популарност - птицу, чије се певање чује у зору и заласку сунца од пролећа до јесени. Сада код куће, за разлику од папагаја и кенара, ови пси се не чувају. Да ли су то само ентузијасти орнитолози. Али у Курску прије неколико година отворен је музеј који је посвећен животу и феномену пернатих пјевача. Више од 500 експоната, историјских података, књижевних дјела, изрека и знакова. Овде се прикупља све што Курск може да каже о себи, фотографије и глинене фигуре птица локалних уметника изазивају стални интерес и свакодневно привлаче стотине младих и старих посетилаца у музеј.

На територији региона и ван њених граница одржавају се вокална такмичења, фестивали бардских песама названих по поносној птичици. А од Курска до белог камена може се стићи "славујски" воз.

Курск Нигхтингале

Познати позоришни гласови добили су овај гласни надимак: певачица Надежда Плевитскаја у царској Русији, тенор Иван Суржиков четрдесетих година прошлог века, сада такозвана омиљена публика, Народни уметник Руске Федерације Лев Лесченко.

Изненађујућа је чињеница да са свим поштовањем и поносом локалних "пернатих звијезда" на грбу Курске регије нису.

Али постоје три летеће јаребице. Тако су избегли главни симбол региона.

За разлику од краја деветнаестог века, када је птичје рибарство у Курскској покрајини угрозило "певсе" изумирањем, данас нема потребе да их се додаје у Црвену књигу. Само у региону има око две хиљаде пари. Али то не значи да им није потребна заштита, попут свих живих ствари око нас. Лијепо је упознати дан с чистим пјевањем, што даје осјећај мира и доноси осмијех.

Закључак

Надамо се да разумете шта је славуј - птица, чији смо вам опис описали. Сада можете подијелити своје знање с вољеним особама.

Новости и друштво
Славуј је птица која пјева ... Или не?

Међу свим пернатим певачима постоји један најгласнији. Његови трилери се гласно издвајају од осталих. Погоди ко је то? Истина, о славују. Већина људи повезује ове птице са најбољима од најбољих ...

Новости и друштво
Птице селице: имена за децу, опис, листа. Фотографије птица селица са именима дјеце

Када се околина или увјети храњења промијене, многе птице одлазе у топла подручја. То може бити због специфичности њихове репродукције. Ова жива бића имају висок ниво мобилности, која није доступна ни у ком случају ...

Новости и друштво
Линнет: пјевица, рана птица

Она се цијени, прије свега, за велико пјевање. Међу сивим птицама, сматра се најбољом песмом. У њеним изговореним пјесмама налазе се трилови шале, звиждаљке и звиждање, и цвркутање сиса. Ко је она? Наравно, ...

Новости и друштво
Стабљика: птица селица или не? Сазнајемо сигурно!

Мала и смешна птица пузавица је позната готово свима. Можете га видети скоро током целе године. Подручје његовог станишта је огромно, протеже се готово од арктичких пустиња до Азије. Чак се и среће ...

Новости и друштво
Голдфинцх - птица пјевица

Чичак је мала птица, али необично светла и лепа. Шарено перје птице пјевице, које је тешко збунити са било којом другом птицом, не може не привући пажњу.

Новости и друштво
Вилдлифе: сискин - сонгбирд!

Сискин је шумска птица. Ово забавно створење је изабрано као равноправне црногоричне шуме и планине. Можете их упознати у централном, сјеверном и источном дијелу Еуропе, у источном Сибиру иу Малој Азији.

Хоби
Птица селица или не? Тражимо одговор на ова и друга питања.

Свако од нас је имао прилику да чује звук дјетлића. Када гледате ову живахну мулти-боју птице, питате се како у тако малом тијелу имате довољно снаге да ударите таквом брзином и марљивим стаблом. Вхат тхе ...

Хоби
Птице селице

Миграторне и зимујуће птице су топлокрвна бића са просечном телесном температуром од око 41 ° Ц. В осеннее время года можно наблюдать, как некоторые пернатые группируются в стаи, по…

Путешествия
Гостиница "Восход", Комсомольск-на-Амуре: описание, адрес, отзывы, как добраться?

Если вы ищете оптимальный вариант размещения в Комсомольске-на-Амуре, гостиница "Восход" наверняка вам понравится. Доброжелательный персонал, комфортные условия размещения и масса дополнительных услуг сделают ваш отды…

Духовное развитие
Тригон Луна-Плутон у наталној карти

Тригон Луна-Плуто у наталној карти даје свом власнику богат емоционални живот и дубоке везе. Осећате нешто више од других, а то се односи и на свакодневне ствари и на односе. Такође осећаш ...

Нигхтингале обични

Славуј је заједнички роду славуја и формира посебну врсту гнијездећи у шумским и шумско-степским подручјима еуропског дијела Русије, као иу јужној зони Сибира, све до ријеке Иенисеи. Зими птица лети у северну Африку, источни Медитеран и јужну Европу. Станиште - листопадне шуме са густим грмовима, шумарцима, као и урбани паркови. Предуслов је присуство у близини резервоара. Идеална места за птице су река, дуж обала на којима се простиру високе травњачке ливаде и густе шикаре.

Изглед

Величина птице је мала. Дужина тела је 18–20 цм, крило 9–10 цм, распон крила 29 цм, реп од 7 до 8 цм, тежина мале птице 25 г, очи су велике и црне. Кљун и ноге исте боје - смеђе. Одозго перје је светло браон. Дно је тамносиво. Реп је заобљен и одговара боји леђа. На земљи, мала птица се креће скакањем.

Бирд Нигхтингале обични. Пхото.

Нестлингс изгледају беспомоћни, голи и слијепи. Оба родитеља их хране. Млади људи брзо расту и напуштају гнијездо 2 тједна након рођења. Пилићи почињу да уче да лете, хране се од својих родитеља и скривају се у високој трави. На крилу, младе птице постају месец дана након рођења и окупљају се у јатима. Гњездилишта представници врста одлазе почетком септембра. У дивљини, славуј обично живи 8-10 година, неки појединци живе до 12 година.

Понашање и исхрана

Птица се храни инсектима. То су мрави, гусјенице, кукци, пауци, мухе. У јесенском периоду са задовољством једе бобице. Изван периода гнежђења, славуји воде усамљене животе. Ова врста се разликује по тајности и опрезности. Пронаћи га у густим шикарама жбуња је веома тешко. Поред тога, песма певуна је избледела, а изглед је кућни. Гледајући га, нећете рећи да је ово један од најбољих и неуморних певача међу свим птицама.

Повратак на чланак: Снежна кугла

Врсте славуја

Славуји су подељени у два типа: обични и јужни. Обицно преферирају гнездење Сибира и Европе. За разлику од свог сродника, славуј је ограничен на низине и избјегава сушна подручја. Јужни представници врста насељавају се ближе топлим јужним регионима.

Обе птице насељавају се у шуми близу воде и изгледају веома слично. Њихове гласове је тешко разликовати, али пјесма јужног славуј је универзалнија, садржи мање оштре звукове, али је слабија од оног њеног рођака. Западни заједнички представник има лакши абдомен него његов релативни. У јужном Кавказу и Азији још увијек постоје напети славуји. Али они певају много горе од горе наведених представника.

Карактер и начин живота

За разлику од већине птица, они су асоцијални и воле усамљеност. Идеално станиште славуја треба да укључује густе шуме или светлу шуму. Велике шикаре и обиље сунца су идеални услови за птице славуја. Они више воле да буду удаљени од људских насеља. Славуји су птице селице које могу да покрију сваку удаљеност у потрази за идеалним климатским и територијалним условима.

Ово је занимљиво! Мирна верзија песме намењена је одређеној женки, у непосредном периоду удварања.

Њихова пјесма се мијења овисно о сезони и околностима. Они су најокоренији представници птичјег света. Мужјаци славуји најгласније пјевају на крају прољећа ноћу, када се враћају из зимовалишта. Они то чине како би привукли жену и најавили свим рођацима да је ова територија сада његова. Током дана, његове песме су мање разноврсне и достављају се јавности у краћим рафовима.

Хабитат

Славуј, због велике дистрибуције у Енглеској, сматра се енглеском птицом. Ови певачи су уобичајена појава у шуми, парковима и игралиштима. Славуји такође живе у другим земљама као што су Португал, Шпанија, Персија, Арабија, Аустрија, Мађарска и Африка. Гнијезди се у Еуропи, сјеверозападној Африци, на Балкану иу југо-западном дијелу средње Азије, зими јужно од Сахаре, од западне Африке до Уганде. Ова певачка птица је назив националног симбола Ирана.

Славуј преферира ниске, матиране шуме листопадних шума. Хиљаде грмља и све врсте живица - погодно мјесто боравка славуја. Али у већој мери, славуј је низинска птица.

Славуји обитавају у многим подручјима у близини ријека или базена, иако могу живјети на сухим обронцима у ниском раслињу међу приморским пјешчаним динама. Када певају током дана, славуј често мења локацију, али ноћне песме се обично постављају са истих позиција. Ноћу пева у две тросатне арије. Прва арија се завршава око поноћи, а друга почиње у раним јутарњим сатима.

Нигхтингале Диет

Као и многе друге птице, славујска дијета се састоји од воћа, биљака, семена и ораха. Када је храна оскудна, они могу мигрирати на инсекте. То се нарочито често дешава током сезоне парења. Њихов мени се састоји од свих врста инсеката и бескичмењака. Слојеви опалог лишћа - омиљено место лова на славу. Тамо тражи мраве, црве и бубе. Ако их нема, он једе гусенице, паукове и црве.

Славуј може напасти плен, скупљати се са ниских грана или добити храну из коре док седи на дрвету. У ретким случајевима, хвата се у ваздуху и једе крилате инсекте, као што су мољци и мали лептири.

Ово је занимљиво! Крајем лета птица додаје бобице у јеловник. Јесен доноси многе нове могућности исхране, а славуј почиње да проналази дивље трешње, боровнице, трње и рибизле.

У заточеништву се храни брашнастим црвима, црвима, мрквом или готовим смјесама посебно дизајнираним за инсекте. Иако, припитомљавање славуј код куће, нажалост - ријеткост. Видети га је ствар велике среће, а да не спомињем хватање и кроћење. Кроћење дивљег славуја захтијева глупу издржљивост, прибраност и њежност. Затворен у заточеништву, данима може да удари цело тело на решетке кавеза, све док не ослаби или потпуно нестане. Све до 19. века, припитомљени славуји у руским провинцијама сматрали су се модерним занимљивостима, због чега су скоро на ивици изумирања.

Становништво и статус врста

Фасцинантан глас славуја никога неће оставити равнодушним. Изражено певање са преливима је природни антидепресив који може да излечи рањена срца. Упркос томе, чињенице показују да су они, заједно са другим птицама, били на ивици изумирања. Дуго времена нико није обраћао пажњу на њихов број који се брзо смањује.

Птица славујка у природи иу заточеништву

Песме славуја су све чуле. Ова ниско-кључна птица изгледа као врабац. Да није било њених невероватних трилера, она би била заинтересована за више орнитолога и страствених посматрача птица, а не за "општу публику". Утврдите да је место опрезног и тајновитог славуја тешко када не пева. У тренутку пјевања птица заборавља на опасност. Она спушта крила и потпуно се предаје пјевању.

Нигхтингале. Пхото фром Википедиа

Славуј је птица селица

Славуји припадају одреду Спарровс. Јесте птице селицекоји лети за зиму према северној Африци. Враћају нам се у прољеће.

Први - до средине априла, већина - након појаве инсеката, када млади листови почињу да цветају на дрвећу и грмљу.

Славуји се насељавају на шумским рубовима, у шикарама грмља дуж обала ријека, у парковима и вртовима.

У пролеће певају друге птице: оптужбе (робинс) и цхаффинцх. Понекад њихове мелодичне мелодије помешају са песмама славуја.

Маса славуја је око 25 г. Заједнички (источни) славуј је већи и тамнији југ (запад). Боја перја је браонкасто-сива, на грлу и грудима мало светлија.

Абдомен (посебно код младих птица) је шаролик. Очи су велике, тамне. Равни реп може бити заобљен на крају. Ако славуј седи, често га подиже и спушта.

Славуј скаче на земљу, трзајући реп и клањајући се.

На територији већине Русије (укључујући и југ Западног Сибира) иу источној Европи, чују се карактеристична звона Нигхтингале обични (источни)која се одликује оштром променом ритма, ваљања, звиждања, трилера и кликова.

У европском делу Русије (западни и јужни) је пронађен јужни (западни) славуј. Лакши је од уобичајеног (источног) славуја. У лету, ова птица је добила црвенкасти надкхвосте и реп. Пјевање је звучно. У дугој мелодији може бити више од десет племена.

Постоје и други типови славуја. У Сибиру и на Далеком истоку живи Ред Нигхтингале са јарко црвеним грлом код мушкарца. Ова врста се гнијезди у Русији на Уралу, на обалама Окотског мора и Јапанског мора.

Блуе нигхтингале мање од врабца, његова песма је гласна трил. Врста се налази од базена Об до обале Окхотског мора и јапанског мора.

Фор нигхтингале вхистлер карактерише га кратка звиждаљка трил. Његово станиште у Русији је јужни део Сибира, територија пре Сахалина и Камчатке.

Постоје и други типови.

Нигхтингалес феед он углавном инсекти. Они су сретни да једу кљуцеве и паукове. Дијета укључује мраве и црве. Од краја љета можете кушати бобице и воће.

Нигхтингале сонгс

Песму славуја често чујемо у пролеће и рано лето. Чим птица стигне у наш крај, она влада за неколико дана, а затим упућује позиве. Орнитолози описују ове кратке песме као фуиит-трр и фу.

Око две недеље песма славуја се чује 24 сата дневно уз кратку паузу усред дана. Онда звучно пјевање почиње у сумрак, чешће у сумрак. Траје целу ноћ до зоре, ређе се наставља током дана. Песме славуј се могу уживати до краја јуна.

Ако поремете славуја, емитоваће низак звиждук.

Нема аналога за славовање. Каже се да сваки славуј има свој тон, пунину звукова и јединствену мелодију. Понекад славе имитирају друге птице. Могу да убаце у своје песме различите звукове које су чули.

Ова способност имитације је изражена код младих птица које узимају часове певања од својих старијих.
У песмама у близини Москве славуји су обично до десет племена.

У неким областима се чују птице, у дугим песмама којих можете пребројати до 40 племена!

Познаватељи птица разликују позиве, певање и саме песме.

Побрини се за славуја!

Славуји су рањиви. Не само у време несебичног певања, већ иу периоду гнежђења. Птице граде здјелу гнезда (промјера до 10 цм) на тлу или на доњим гранама грмља.

Инкрај маја Маслина-смеђа јаја су већ у гнезду. Сваки пар славуја има 4 до 6 тестиса. Јуне - време појављивања пилића.

Брзо расту и могу летети заједно са одраслим птицама у топле земље већ од краја августа или у септембру.

То се дешава само када птица и њено потомство нису постали храна за друге животиње или жртве несрећа. Често, добро храњене домаће мачке уништавају вокалне славице.

Тако је лако спречити ако научите мачку танкој огрлици са звоном! Један мој пријатељ, у коме је мачак срушио неколико славица који су неколико дана певали у близини, почео је да му купује посебна звона. Мачка их је често губила, тако да су морали да обесе нове.

Продати и завршити овратнике са звонима и минијатурним звонима. Све је јефтино.

Славуј у заточеништву

Славуји могу живети у заточеништву. У предреволуционарној Русији, славујска индустрија је била широко развијена. Крајем КСИКС века, морао је да се бори и на законодавном нивоу.

У неким провинцијама су уведене потпуне или дјелимичне забране улова славуја. Хватање птица било је дозвољено само на самом почетку њиховог доласка прије формирања парова.

За славује посебно направљене ћелије са дрвеним шипкама.

Данас, љубитељи птица пјевица држе славу код куће. Обично су ухваћени у прољеће. Ухваћене птице повезале су крила и навикле на заробљеништво. Пева славуј који је престао да се бори и почео да се храни у заточеништву. У почетку срамежљиво, онда храбрије.

Птице се брзо навикну на кавез, али коначно не постану питоме. Да би их обуздали је проблематично, али уз одговарајућу негу, славуји могу да живе пет до седам година, рјеђе дуже. Кавез мора бити велик, са високим зидовима и врхом тканине (предуслов за први пут). Боље ако се направи кавез. У блиском кавезу у славују сигурно ће постојати опасна гојазност.

Првих дана птица се бори, рискирајући повреду. Због тога је ћелија (посебно горњи део) прекривена меком крпом и прекривена прозирном тканином. Приликом певања, препоручљиво је покрити кавез белом тканином. Схи соловиов боље већину времена да задржи под таквим склониште.

Ова птица која једе инсекте храни се три пута дневно. Меаливормс (најмање 8 комада дневно), мравља јаја и сјецкана кокошја јаја.

Постепено се у исхрану уводе гратед шаргарепа, листови зелене салате и проклијала зрна и дају врло мало крекера (само од белог хлеба). Препоручује се давање сецканог куваног меса.

Поступно се славуји преносе у готову смешу са додатком витамина и минералне воде.

Неки љубитељи славујског певања код куће нису могли дуго да издрже. Они нису редовно заспали, јер је цијелу ноћ мелодични "аларм" звонио гласно поред њиховог уха. Домаћинства су такође протестовала, јер могао је само да спава са чеповима за уши у њиховим ушима.

У заточеништву певање траје до осам седмица. Понекад се славуј пушта у дивљину. Лоше је ако је у "каменој џунгли" са тачком. Тако је, ако се одведу у парк или на парк.

Да бисте били у току са свим вестима, претплатите се на наш канал Телеграм. И имамо Инстаграм са предивним сликама.

© "Московска област", 2012-2018. Копирање текстова и фотографија са сајта москвје.цом је забрањено. Сва права задржана. : Рубрика: Животиње.

Слика од нигхтингале

Уобичајен или источни славуј (лат. Лусциниа лусциниа) је врста птице пјевице класе нове класе, одвојеност у облику паука, породица мушичара, род славуја.

Према једној од верзија, птица је добила име због бојања перја: у старим временима у Русији жуто-сива нијанса се звала "солови". Други научници сматрају да је ријеч „славуј“ изведена из старе руске „Славије“, што значи птица величанственог гласа.

Славуј има танко и крхко тело. Несписана птица, величине врабца, расте у дужини до 15-19 цм са телесном тежином од око 25 г. Женке се ни на који начин не разликују од мужјака. У боји одрасле птице доминира маслинасто-сива или смеђкаста боја са црвенокосом, дојка је обојана свјетлијом од леђа, а трбух је брушен мрљама.

На малој глави, велике, црно-обојене очи изгледају сјајно. Средњи реп има сламке. Када седну на грану, танке ноге су широко постављене, а реп подиже. Док певају, славуји трзају реп и стално се клањају.

Нигхтингале у лету. Славуј на грани. Славуј на грани.

Славуји тајновите и опрезне птице, тешко их је погледати у близини. Славуј губи будност када започиње своју оригиналну пјесму - њежну, мелодичну или оштру и напету.

Песма славуја је скуп понављајућих звукова - колена, која се састоје од различитих елемената. Звучна и чиста звиждаљка, дуготрајна тутњава, глува тутњава, карактеристичан клик, "клопка", "запетљавање", као и грактање, цвиљење и урлање краном. У слуцају опасности, славуј снапсује.

Међу старијим мужјацима постоје пјевачи изузетне изврсности, који постављају тон за цијели шумски збор. Необично пјевање славуја може се чути само ноћу, када ноћни пјевачи изводе свој најбољи репертоар.

Мужјаци почињу да пјевају од почетка маја, неколико дана након лета, и утихну тек средином јуна.

Певајући славуј. Певајући славуј. Певајући славуј. Певајући славуј.

Уобичајени славуји су типичне птице селице. Подручје гнијежђења протеже се од западне територије Русије до Јенисеја. Јужна граница ареала пролази кроз Кавказ и полу-пустињу Казахстана. Сјеверно покрива Уралску тајгу и територију Краснојарског територија.

Славуји се радије насељавају у влажним и равничарским шумама мјешовитог типа, посебно у шумским храстовим шумама, у мочварним стаништима у близини ријека и потока. Гнезда су смештена у сеновитим и влажним шикарама јохе, старијих, птичјих трешања, орлових ноктију и густим травама.

Славуј такође привлачи урбане пејзаже: тргове и шумске паркове, са језерима, рибњацима и густим шикарама јоргована и врбе.

За зимовање, славуји мигрирају у Сјеверну и Источну Африку, Саудијску Арабију и Јужни Иран.

Славуј док плива у шумском извору, украјински национални резерват "Хортициа". Прво купање младог славуја.

Основа славујске дијете је храна за животиње: гусјенице, мрави, стоноге, пауци, бубе, мухе, пужеви и други копнени инсекти, укључујући штеточине.

У јесен се на менију појављују бобице и семена биљака. Птенцы вскармливаются мелкими гусеницами.

Сразу по прилету в места гнездования самцы начинают свою песню. Первыми прилетают старые особи, занимают лучшие территории и расселяются на расстоянии 200-300 м друг от друга. Соловьиная песня привлекает самок и оповещает возможных конкурентов, что место занято.

Женка гради гнездо у трави или грмљу, не више од 1,5 м изнад тла. Зидови гнезда уткани су од трава и танких гранчица, дно је израђено од тополе, вуне, прошлогодишњег лишћа. Пречник гнезда је 11-13 цм, висина -7-10 цм.

На крају прољећа, женка полаже од 3 до 7 лијепих, смеђе-маслинових или тамних чоколадних јаја, величине 2к1,5 цм, а ваљење траје 2 тједна, док женка храни мужјака.

Након појаве пилића, мужјаци престају да дају концерте и потпуно се посвећују бризи о породици. Мотлеи пилићи проводе око 2 тједна у гнијезду, цијело вријеме када их оба родитеља хране.

Пошто још нису научили да лете, младићи излазе из гнезда и спретно скидају на тлу у шикари, још увек под старањем својих родитеља.

Почетком августа породице се распадају и проведу остатак лета, лутајући дуж шумских рубова и поплавних подручја ријека. У централној Русији, славуји нестају почетком септембра, тихо и непримјетно лети према зимским становима.

Слот обичног славуја. Славуј разбарушен. Млади славуј.

Просечан живот обичног славуја је 10 година.

Птица славуј: начин живота, храњење и узгој, гдје птице зиме

Славуј се сматра птицом са најлепшим певањем. У његовој пјесми можете истовремено чути кликтање, звиждање и тутњавање, које се, спајајући, формирају дивном мелодијом. Песму славуј је тешко збунити са било којом другом. Али споља је птица потпуно непримјетна.

Како ће ова дивна птица живјети, на чему се храни и какве значајке има у себи, овај чланак ће рећи.

Славуј припада птицама из породице Дроздов. Када особа чује пјесму ове птице, он вјерује да славуј изгледа лијепо као што пјева.

У ствари, птица изгледа прилично неупадљиво и нема сјајно перје. Славуј је мале величине. Птица трчи на малим, танким ногама.

На крају сваке шапе прстију има канџу, помажући птици да се држи за гране. Очи, као перле, црне и велике.

Боја зависи од врсте птице. Уобичајени славуј има углавном монотоно перје, браон-маслиново или смеђе. Мали део грла и абдомена је обојен у бело. Стране и дојке су обојене у боји која је мало тамнија од основне боје.

Реп има црвену нијансу, а облик је раван. Али постоје и појединци који имају заобљен облик репа на крају. Неке врсте у грудима имају перје плаве, наранџасте или црне. На пример, славуј - црвено-бела има црвени врат.

Птица готово да не мијења боју свог перја тијеком цијеле године.

Женке и мужјаци су готово исти по изгледу. Могуће је разликовати секс само светлијом бојом мушкарца.

Малолетници су уочени или љускани у боји, што помаже неискусним птицама да се споје са околином и сакрију од предатора.

Тежина птице је мала и износи 25 грама, а дужина одраслог појединца расте до 20 цм, распон крила је 29 цм, дужине само 9 цм.

Врсте славе и станишта

У зависности од типа славуја, може се наћи у различитим деловима света.

  • Заједнички славуј живи у Европи и Сибиру у топлој сезони.
  • Црвени славуј славује у Сибиру и на Далеком истоку.
  • Плава врста живи на подручју базена Об, као и на обали Окхотскога и Јапанског мора.
  • Звиждавајући славуј се разликује по краћем певању и живи у јужном делу Сибира, као и на територији од Камчатке до Сахалина.

Све врсте које живе на местима са хладном зимом иду у периоду од Русије до топлих земаља.

Славуј се може наћи у шумама, као и на рубовима са густом, грмастом вегетацијом. Птице привлаче паркови у којима расту врбе и јорговани, који се налазе у близини водених тијела.

Ако птица воли станиште, онда можете чути дивну мелодију на удаљености од 10-15 метара од њене куће.

Бирдс сингинг

Ако су гнезда у близини, онда млади и стари славуј би требало да певају наизменично. У шуми се често чује хор славуја који има више од 40 особа. У овом случају, само искусни певач има право да започне своју мелодију.

Ако млади славуј почне да пева, искуснији га отјера или почне да пева гласније. Ако комшије живе далеко једна од друге, онда свако има своје време за песму.

Млади појединци певају неспретно, постепено учећи ову уметност од искуснијих представника ове птице.

Птица се сматра веома тајновитом и често се игра скривача. Ако имате среће, можете га видети високо на дрвету са кљуном широм отвореним док певате. Нигхтингале воли да пева нон-стоп.

Посебно различита мелодија птице може се чути ноћу., због одсуства споредне буке. У песми славуја постоје и одређени сигнали.

Ако комбинује неколико сигнала у једну песму, то ће значити највиши аларм.

Вјерује се да заједнички славуј има више мелодијског пјевања, али пјесме других врста утјечу на душу и срце.

Обитељско образовање и репродукција

Ове птице живе у паровима. Првих дана након лета они се одмарају и навикну на ново станиште, а затим одлазе у потрагу за својом другом половицом. Мушкарац почиње да пева дан и ноћ како би привукао женку, само повремено одлазећи да једе.

Да би привукао женке, мушки представник узима различите позе, отвара реп, спушта крила, погрбљен је. С друге стране, женка почиње звиждати у зору, тако да ће мушкарац обратити пажњу на њу.

Чим се представници супротног пола изаберу, женка полети, а мушкарац игра са њом у потрази, стварајући звукове који изгледају као шкрипање.

Када се пар формира, женка почиње да гради гнездо, а мушкарац наставља да пева. Тако, он обавештава друге славујеве да је ово његова територија и жена.

За изградњу гнијезда женка бира мјесто близу резервоара. Славуји граде гнијезда на грмљу висине 1 метар, али у већини случајева на тлу или на сухом лишћу.

Рупа птице се не извлачи, већ се само мало продубљује у шумски отпад, ракинг лишће. Бочне стране гнезда су на нивоу сухог лишћа, а пречник му је 11–13 цм, а висина око 10 цм.

Листови се шире до дна, а ивице гнезда обложене су шашом и стаблима траве. Потребно је око недељу дана да птица изгради гнездо.

Затим женка полаже и инкубира јаја, а мужјак наставља да пева. Број јаја обично не прелази 4-6 комада. Јаја су маслинасто браон. Излежавање јаја будуће маме око 2 недеље.

Престанак мушке песме значи да су се пилићи излегли и више не жели да привуче пажњу. Мушкарац је брижан отац, јер помаже женки да негова пилиће.

Он иде у потрагу за храном за децу.

О родитељима 2 недељејер дјеца још увијек не могу летјети и снабдјевати се храном. Пилићи се крећу уз помоћ својих ногу, не одлазећи далеко од гнезда, и водећи посебну бригу. Крајем августа крила беба постају јака и одлазе са својим родитељима на топле ивице.

У просеку, живот славуја је 3-4 године. У заточеништву птице живе дуже и могу живјети до 7 година у добрим увјетима.

У прехрани славуја спадају:

  • Мали инсекти као што су пауци, мрави, гусјенице, кукци.
  • У малој количини житарица.
  • Пулпа зрелих бобица и воћа.

Славуји у заточеништву

Ове дивне птице за њих могу постојати у неприродном окружењу. Раније ловљење славуја било је чак забрањено законом. Они у пролеће хватају заједнички славуј на варварски начин. Ухваћена птица је везана за подручје крила и почињу да их уче да живе у заточеништву. У почетку, птица одбија да пева, али онда мало, постајући удобна и освежена, почиње своју песму.

Птица се брзо навикне на ћелије, али у потпуности ручно не успе. Да би задржао славуја, потребно је показати много труда. Кавез би требао бити простран. Али да би се спречила гојазност птица, најбоље је да се задржи у волијерима.

Првих дана након што је ухваћен, славуј покушава да побегне и бори се против кавеза. Због тога, ради спречавања повреда, кавез у раним данима је прекривен крпом. Стидљиви појединци ће певати само у кавезу прекривеном белом тканином.

Храна у заточеништву

Птице у заточеништву једу:

  • Млеји црви око 8 комада дневно.
  • Мравља јаја.
  • Сјецкана кокошја јаја.

Потом се лагано убризгава у исхрану: салата, нарибана мрква, кувано месо у исјецканом облику. Чим се славуј користи за живот у заточеништву, преноси се на готову храну са витаминима и минералима.

Ко је икада чуо пјесму славуја, заљубљују се у њу за живот. Али не закључавај ове дивне птице у кавезу. Ако заиста желите да уживате у великој мелодији славуја, боље је да одвојите дан и одете у шуму да чујете певање ове дивне птице.

Славуј: птице са неупадљивим изгледом, али певачки таленат

Прикажи: Јужни славуј - Лусциниа мегархинцхос и Цоммонинг Нигхтингале - Лусциниа лусциниа
Породица: Дроздовие, флицатцхерс
Скуад: Спарровс
Класа: Птице
Тип: Цхорд
Подтип: Вертебратес
Животни век: 8 - 12 година

Славуј се не допада екстерним подацима, али задивљује његове певачке способности

Тренутно у природи постоји 13 врста славуја, од којих су два најпопуларнија: јужна (пребива у Африци, Азији и Европи) и заједнички или источни славуј (његово станиште је Источна Европа и западни Сибир). На фотографији - славуј обичан

Можда ниједна птица није посвећена толико песама и ради као славуј. И за добар разлог. Његово певање задивљује различитим репертоаром, снагом звука и гласа.

У исто време, апсолутно је невероватно видети овог неписаног уметника након што је чуо диван перформанс. Славуј се не допада екстерним подацима, али задивљује његове певачке способности.

Поред тога, песме славуја најављују долазак пролећа и цветање природе око себе, одакле постаје топлије у души.

Јужни славуј, птица. Велика фотографија приказује овог представника. Разликује се од уобичајене светлије боје и станишта.

Хабитат

Тренутно у природи постоји 13 врста славуја, од којих су два најпопуларнија: јужна (пребива у Африци, Азији и Европи) и заједнички или источни славуј (његово станиште је Источна Европа и западни Сибир). Славуји су птице селице.

Зими лете од куће, негде северно од Африке, јужног Ирана, Арабије. Они се враћају средином априла када се на стаблима појављују листови, а инсекти се испузавају. Ако неко не зна како изгледа птица славуја - фотографије дају идеју о томе.

Занимљиво Мужјаци се враћају кући прије женки. Нашавши одговарајућу територију, славуј то најављује уз помоћ гласне пјесме.

Обични изглед вам омогућава да се успјешно сакријете у густим шикарама. Славуј је живео сам, тајанствен је и опрезан

Карактеристично

Птица славуја, чија фотографија и опис говоре о неупадљивом изгледу, али задивљујућим певачким особинама, има следеће карактеристике:

  • Маса славуја достиже 25 г, а димензије 18 цм. Он је само мало већи од врабца.
  • Гледајући славуј, никад не мислите да је ово један од најбољих пјевача птица. Његово перје најчешће је чоколадно смеђе боје са елементима сиве боје. Али издвојите велике црне очи.
  • Обични изглед вам омогућава да се успјешно сакријете у густим шикарама. Славуј је живио сам, резервисан је и опрезан.

Репертоар славуја је прилично опсежан. У његовом арсеналу постоји 12 племена (тј. Елемената песме) који се могу поновити и замијенити

  • Славуј је постао познат по својој изванредној вештини певања. Почиње да пева неколико дана након повратка кући, и пева целу ноћ.
  • Репертоар славуја је прилично опсежан. У његовом арсеналу постоји 12 племена (тј. Елемената пјесме) која се могу понављати и мијењати. Зависно од расположења или времена, пјесма славуја може бити тужна или забавна. Уз његово певање, он такође упозорава на опасност која долази, звучи аларм.
  • Концерт славуја траје сатима, тако да птица има удобан став: седи на ниској грани, мало хвата, виси крилима, мало подиже реп и почиње да се сипа.

Занимљиво Млади славуји усвајају вештине певања од својих старијих, имитирајући њихов наступ. Дакле, често није далеко од једног славуја да се други насели, а онда и трећи. И трејлери славуја почињу.

Ноћни живот славуја посвећен је пјевању, а дању - потрази за храном. Он трчи по земљи, скупља лишће и гомилу, добија гусенице, кукце, црве, паукове, ларве и друга жива бића. Славуј је агилна птица, тако да може ловити плијен у лету

Ноћни живот славуја посвећен је пјевању, а дању - потрази за храном. Он трчи по земљи, скупља лишће и гомилу, добија гусенице, кукце, црве, паукове, ларве и друга жива бића. Славуј је агилна птица, тако да може ловити плијен у лету. Лети, птахова исхрана се допуњује зрелим бобицама и плодовима, посебно славуром.

До јесени храњење славуја постаје интензивније, тако да птица покушава да се опскрбљује масноћом за дуг лет до зиме.

Занимљиво Славуј се храни штеточинама инсеката које штете лишћу и дрвећу, тако да штеди биљке од смрти радећи велику услугу цијелом човјечанству.

Бирд Нигхтингале. Фотографско певање не преноси, али на крају чланка је видео са предивним наступом славуја

код куће

Лов на славуја у Русији из прошлих векова био је веома популаран, тако да је крајем 19. века ступио на снагу и закон који забрањује пролећне птице. Сада ова лекција није тако честа појава, али ипак постоје љубавници који држе ове мале певаче код куће.

Неопходно је ухватити славуја у првим данима доласка код куће, не касније од прве седмице маја. До тог времена они неће имати времена да формирају пар.

Славуј је слободна птица, која није навикла на живот у заточеништву, стога је веома уплашена новом кућом. Први пут се може борити у кавезу.

Кавез на славују мора бити посебан - не са гвожђем, већ са дрвеним шипкама, са тканином на врху, тако да самотњак не би повредио себе. Препоручује се и покривање куће лаганом крпом, тако да људи не могу уплашити птицу.

Постепено се птица навикава на заробљеништво и памти пјевачке способности. Већ други - трећи дан, можете чути славуве трилера који долазе из вашег стана. Код куће, славуј, као у дивљини, пева до јула.

Неки ортитолози-аматери радије држе славуке само пар месеци - док певају, а усред лета ослобађају се.

У дивљини славуј може да живи до 12 година, а код куће само 2 до 3 године

Као храну славуј ће волети брашнасте црве и мравља јаја. Ако планирате да држите славуја током целе године, у јесен је време да пређете на посебну храну - мешавину за птице које једу инсекте. Такође, његова исхрана треба да укључује рибану мркву са млевеним белим крушним мрвицама, и његово омиљено мравље јаје као главно јело.

Уз правилно одржавање и негу, до децембра, славуј ће поново пјевати, прво тихо, а првим прољетним данима - у пуној снази. Добар домаћин у заточеништву славуј може живјети неколико година.

Како изгледа славуј?

Славуј има танко и крхко тело. Несписана птица, величине врабца, расте у дужини до 15-19 цм са телесном тежином од око 25 г. У боји одрасле птице доминира маслинасто-сива или смеђкаста боја са црвенокосом, дојка је обојана свјетлијом од леђа, а трбух је брушен мрљама.

На малој глави, велике, црно-обојене очи изгледају сјајно. Средњи реп има сламке. Када седну на грану, танке ноге су широко постављене, а реп подиже. Док певају, славуји трзају реп и стално се клањају.

Нигхтингале у лету. Славуј на грани. Славуј на грани.

Навијања славу и пјевање

Славуји тајновите и опрезне птице, тешко их је погледати у близини. Славуј губи будност када започиње своју оригиналну пјесму - њежну, мелодичну или оштру и напету.

Песма славуја је скуп понављајућих звукова - колена, која се састоје од различитих елемената. Звучна и чиста звиждаљка, дуготрајна бука, глува бука, карактеристичан клик, "клопка", "запетљавање", као и грактање, цвиљење и урлање краном. У слуцају опасности, славуј снапсује.

Међу старијим мужјацима постоје пјевачи изузетне изврсности, који постављају тон за цијели шумски збор. Необично пјевање славуја може се чути само ноћу, када ноћни пјевачи изводе свој најбољи репертоар.

Мужјаци почињу да пјевају од почетка маја, неколико дана након лета, и утихну тек средином јуна.

Певајући славуј. Певајући славуј. Певајући славуј. Певајући славуј.

Где живи славуј

Уобичајени славуји су типичне птице селице. Подручје гнијежђења протеже се од западне територије Русије до Јенисеја. Јужна граница ареала пролази кроз Кавказ и полу-пустињу Казахстана. Сјеверно покрива Уралску тајгу и територију Краснојарског територија

Соловьи предпочитают селиться во влажных и низменных лесах смешанного типа, особенно в лесных дубравах, на заболоченных участках вблизи рек и ручьев. Гнездовья располагаются в тенистых и влажных зарослях ольшаника, бузины, черемухи, жимолости и в густом травостое.

Также соловья привлекают городские ландшафты: скверы и лесопарки, с озерами, прудами и густыми зарослями сирени и ивняка.

За зимовање, славуји мигрирају у Сјеверну и Источну Африку, Саудијску Арабију и Јужни Иран.

Славуј док плива у шумском извору, украјински национални резерват "Хортициа". Прво купање младог славуја.

Какве јести славуји

Основа славујске дијете је храна за животиње: гусјенице, мрави, стоноге, пауци, бубе, мухе, пужеви и други копнени инсекти, укључујући штеточине.

У јесен се на менију појављују бобице и семена биљака. Нестлингс се хране малим гусеницама.

Славуј и бобице. Славуј са плијеном. Славуј са плијеном. Славуј са плијеном. Славуј и бобице. Славуј и лети: једи или не једи.

Погледајте видео: Kako nacrtati pticu jednostavno (Април 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org