Птице

Кит убица: опис и фотографија

Pin
Send
Share
Send
Send


Брзи одговор: у просеку 4-5 година.

Ластавице, које се тако често срећемо, називају се сељске ластавице или китови убице. То је мала птица селица која живи на већини континената. Разликује се првенствено по дугачком репу са резом у облику вилице.

Лавице се лако прилагођавају околини у којој се налазе, омогућавајући им да преживе у тешким ситуацијама. Налазе се близу воде. Често користе старе, напуштене зграде, гдје граде гнијезда.

Птице стижу средином маја и одмах почињу да траже мјесто за изградњу гнијезда, гдје ће тада бити положена јаја. Гутљај инкубира јаја око 12-13 дана, након чега још три недеље храни пилиће. Потоњи напуштају своје гнездо до краја јуна. Летење се одвија у септембру - птице лете у Африку или Азију.

Ластавице користе инсекте као храну. Ту спадају мухе, разни кукци, вретенца, скакавци итд. Птице лете свој плијен у лету.

Што се тиче очекиваног трајања живота, у том смислу, ластавице немају шта да се хвале - просечан животни век је око 4-5 година, иако постоје докази да су неке птице живеле 8 или чак 9 година.

Цомментс

  • Сергеј за снимање Колико корака дневно треба проћи особа?
  • Ви можете да снимите Колико дуго можете да седите за компјутером?
  • Мицхаел за снимање Колико је писмо у Москви поштом?
  • Галина Лавриненко у записнику Колико је нула у трилијуну?
  • Сергеи за снимање Колико нафте додати бензину за бензокоси?
  • Рецент ентриес

    Прештампавање материјала и њихово коришћење у било ком облику, укључујући и електронске медије, могуће је само уз инверзну активну везу на наш сајт, која није затворена од индексирања од стране претраживача. Све информације на овим страницама служе само у информативне сврхе и не смију се користити самостално (на примјер, за лијечење). 18+

    Порекло имена

    За многе орнитологе почетнике, кит убица је од интереса. Зашто се та мала птица тако зове? Ластавица је добила своје друго име због дугих и танких пера. Зову се "плетенице". По истом принципу још једна птица је добила име - китови убице.

    Ектернал феатурес

    Величина убојице је много мања од врабца - дужина тијела је само петнаест центиметара, а тежина не прелази двадесет грама. Горњи део птице је црн, а перје има блистав метални сјај. Доња пера је бело-ружичаста или бледо беж. Врат и чело су црвено-браон. Врх репа је бифуркиран и употпуњен са два уска и дуга екстремна перја (плетенице).

    Практично не постоји разлика између полова између мушкараца и жена, осим што мужјаци имају нешто дужи мужјаци. Младе птице имају светлију боју и немају плетенице.

    Кит убојице, чија фотографија можете видети у овом чланку, има прилично гласан и гласан глас. Пјевање мужјака се чује прије одласка за зимовање и за вријеме јесенске миграције. Мужјаци певају своје песме док седе на жицама или у ваздуху. Орнитолози су идентификовали неколико врхунаца повећања интензитета певања. По правилу се подударају са полагањем јаја током два циклуса репродукције и током сакупљања јесењих јата. У овом тренутку, песма ластавица, очигледно, је гласовни сигнал који уједињује легла и чланове чопора.

    Посебно лијепе су сеоске ластавице (китови убице) у мирном и топлом сумраку. У овом тренутку, они су посебно живахни. Песма по песмама мужјацима пева у целим групама. То је само, на први поглед, дуготрајно цвркутање ових птица изгледа неодређено и непрекидно. У стварности, кит убица пева песму која се састоји од различитих периода. Свака од њих завршава кратком и сувом пукотином. Затим следи кратак танак звиждук - и птица започиње нову песму.

    Повремено, чопор одлети као на знак, али након неког времена у малим групама враћа се на исто мјесто како би се одморио, очистио перје, отпјевао звучне пјесме, а затим поново заједно летио у небо. Таква узлијетања праћена су алармантним звуковима - "ткалци". Током гнезда, исти звук се може чути када родитељи буду узнемирени у гнезду.

    Киллер Вхале Нестинг

    Ове птице гнијезде у руралним подручјима Сјеверне Еуропе и Сјеверне Америке, Блиског истока и Азије, Јапана и Сјеверне Африке, као и јужне Кине. Змија китова убица у Индонезији, Микронезији, Јужној Азији. Обично гнезде на местима са довољно хране. Други предуслов је доступност извора воде.

    Најчешће граде гнијезда у разним помоћним зградама: у поткровљу, у купатилима, у шталама, испод шупе.

    Бреединг

    Китови убице су моногамне, моногамне птице. Ожењени парови се формирају у прољеће, након повратка из зимовања. Сваке године, парови се формирају на нови начин, међутим, постоје случајеви када, након успјешног легла, задрже кохабитацију неколико година.

    Мужјаци привлаче женке, шире репове и праве трешње. Мужјаци који су остали без пара, често се придружују формираној "породици" и остају са њима током читаве сезоне. Иако не хране пилиће, они су активно укључени у изградњу и заштиту гнијезда које има облик здјеле. Птице га граде од влажне глине и меке траве. Обично се поставља испод камена или балдахина.

    Сезона парења траје од маја до краја августа. Оба родитеља граде гнијездо за будуће потомство. Током сезоне обично постоје два легла. Женка у првом квачилу полаже од четири до седам јаја, у другом - од три до шест. Јаја су бела са смеђкастим, љубичастим или сивим мрљама. Оба родитеља инкубирају квачило.

    Период инкубације траје око петнаест дана. Нестлингс се излегу потпуно голи и беспомоћни. Родитељи хране дојенчад до 400 пута дневно, а прије него што пилићима дају инсект, ластавице га преврну у чврсту куглу. Потомство је у гнијезду двадесет дана. После овог периода, младе птице морају научити да лете.

    Крајем септембра можете приметити масовни одлазак пилића. Младе птице које су постале независне од великих јата и лете у потрази за храном дуж обала језера и мочвара, дуж обалних ливада. У септембру се у појединим јатима број ластавица повећава на хиљаду, а понекад и више. У овом тренутку почиње лет до зимских терена.

    Кит убојице убацује у ваздух. Летећи изнад отворених места или преко шуме, близу насељених подручја, понекад око пашњака, ове птице хватају разне инсекте. Понекад успевају да зграбе инсекте који седе на зидовима зграда или траве, ретко скупљају храну са земље.

    Пошто се ластавица храни у буквалном смислу речи у ходу, верује се да се понашање ових птица може проценити о томе какво се време очекује у блиској будућности. Међутим, то није сасвим тачно. Барн Свалловс лови инсекте, увек лети на малим висинама. Ове брзе и градске ластавице лове на великој надморској висини, а увече, када инсекти одлазе, спуштају се испод. У сваком случају, понашање ластавица се не може оцјењивати на предстојећој киши.

    Очување форме

    Китови убице су птице које већину свог живота проводе у зраку. Зато птице веома зависе од климатских услова. Уз дуготрајно лоше време, умиру у огромним количинама. На пример, орнитолози су добро упознати са инцидентом који се догодио у Швајцарској (1974). Тада су стотине хиљада ластавица дуго умирале због недостатка летњег времена.

    Незаинтересовани становници земље покушали су све да спасу птице - скупљали су полумртве птице и превозили их у топле медитеранске земље. Нажалост, ластавице у земљи умиру не само због лошег времена. У Италији је дозвољен лов на њих.

    Несумњиво, глобална економска активност људи негативно утиче на број врста. Село ластавице, као што се види из његовог имена, не толерише бетон и асфалт. Смањење зелених површина, ријека и језера доводи до смањења броја ових птица. И овај процес иде катастрофално брзо.

    У многим европским земљама, да би се привукле ластавице, да би се очувале врсте, глина, земља и стајњак се сипају у посебне контејнере тако да птице немају грађевински материјал за гнезда.

    Барн Сваллов: опис

    Занимљиве информације. Сваллов се може назвати једном од најслађих птица селица. Величина овог пролећног гласника је веома мала, дужина тела је 15–20 цм, распон њених дугих оштрих крила је 30–35 цм, а мала је тежина само 18–20 г.

    Перје птице је плаво - црно изнад, испод - бледо беж. На челу и пред врату, гутљај штале има светле мрље са смеђом нијансом. Могуће је разликовати женку од мужјака по репу, у „дјевојчици“ је нешто краћа од „дјечака“. Боја мужјака је више засићена, перје женки је мање контрастно.

    Хабитат

    Станиште мале птице је прилично велико. Птичје ластавице се налазе у Северној Африци, Северној Америци, Европи и Азији. Ова дивна створења зими у Јужној Америци, Африци и Азији.

    Већ по самом имену птице може се судити да ластавица више воли да гради своје сеоско гнездо на селу. Видите ове објекте у облику ластавице на зидовима стамбених и пословних простора иу селима иу мањим градовима. Птице се осећају много удобније на мирнијим местима. Најчешће се њихова гнијезда проматрају у сеоским шталама или шупама, док на великим фармама ове птице не живе.

    Као што је раније споменуто, људи су одавно вјеровали да ластавице доносе срећу у кућу, тако да власници, да би привукли ове птице на своје имање, организују посебне дрвене конструкције с угловима који су погодни за гнијежђење. Помаже да се задржи популација малих и корисних бића.

    Начин живота

    Барн Сваллов је дневна. Ово је миграторна птица која долази из зимовања средином маја. Прије почетка јуна, окретна перната створења су заузета градњом гнијезда, након рјешавања стамбених проблема, птице одмах полажу јаја и инкубирају. Одлазе у топле земље у септембру.

    Сељаци гутају у великим јатима, воле да седе у групама на жицама и гласно чују. Њихова пјесма завршава се пријатном триллом. Много је већа вјероватноћа од других врста гутања да седе на земљи. Птице гнезде у великим колонијама, сваки пар птица љубоморно штити и брани територију у близини свог гнезда.

    На шта се прогута гутљај

    Дијета овог малог створења састоји се углавном од летећих инсеката. Овај мени укључује комарце, мухе и лептире. Када је напољу хладно или пада киша, инсекти се сакрију, а гутљај амонијака мијења летеће инсекте за пузање паука и гусјеница. Сви знају да пре кише ове птице лете веома ниско изнад воде, али да ли сви знамо да то раде јер у лошем времену инсекти који живе у близини воде почињу да се активно крећу, дајући прилику птицама. рад за храну.

    Када гладна риба цвиле у гнезду, пар ластавица мора да ради од јутра до вечери како би нахранили прождрљиве младе. Птице - родитељи доносе инсекте својим бебама у једњак, а током дана пет пилића треба око четири стотине оброка.

    ВХАТ ЕАТС

    Барн Сваллов једе летеће инсекте. То су различите врсте мува: хумери, затворене мушице, као и комарци и лептири. За време хладног и кишног времена, ластавице проналазе мало хране, па им је потребно више времена да добију довољно. Познато је да у лошем времену ластавице лете ниско изнад воде - то је зато што птице у овом тренутку хватају инсекте, који живе у близини воде и постају активни у лошем времену. Према другој верзији, влажан ваздух крила инсеката, и они су присиљени да лете ниже.

    У случају недостатка хране, ластавица попуњава своју исхрану гусеницама и пауцима. Ластавица која храни пилиће уноси у гнијездо много инсеката који се чувају у једњаку. Током дана, један родитељски пар сеоских ластавица треба да доведе у гнијездо, гдје их чека 5 гладних пилића, приближно 400 таквих порција.

    ЛИФЕСТИЛЕ

    Ластавица је миграторна птица, па у јесен оставља гнезда и лети јужно. У умереној клими зими ова птица не би нашла довољно летећих инсеката - главне хране. Прогутајте шупе након повратка из зимовалишта. Ово се разликује од већине других птица селица, које се мењају, а које се јављају одмах након гнијежђења. Прије јесенских летова, ластавице се уједињују у велика јата, која могу бројити неколико стотина, а понекад и хиљаде птица. Дешава се да су понекад присиљени да спавају у густишама трске или на жицама водова.

    Репродукција

    Гутљај штале, са изузетком периода гнијежђења, води колективни начин живота. Током сезоне парења живе у паровима. Тренутно, пар чува своје мало подручје око гнезда. Често се неколико парица гнијезди под истим кровом штале или струје. Сезона парења за ластавице почиње у мају. Приликом изградње гнијезда, обје птице сакупљају мале грудице земље и влаже их слином. Из овог материјала, женка формира гнијездо у облику чаше, која је опремљена с двије птице. Гњурци се излежу за 13-18 дана. Храна за њих производи и женску и мушку. У повољној години, ластавице се могу гнијездити двапут или чак три пута.

    СВИТЦХ ОБСЕРВАТИОНС

    Ластавица је лако препознатљива по свом сјајном, бриљантном, плаво-челичном репу са љубичастом нијансом и карактеристичним обликом репа са дубоким прорезом и дугим репом на странама. Љети, гледајући под кров штале, готово увијек можете видјети карактеристично, здјелично гнијездо ове птице, залијепљено за плафон. У јесен се могу видети ластавице које се скупљају у великим јатима пре одласка на зимовалиште.

    ЗАНИМЉИВОСТИ, ИНФОРМАЦИЈЕ.

    • Тек недавно, захваљујући везивању птица, потврђено је да ластавице које проводе љето у Централној Европи лете за Јужну Африку за зимовање.
    • За вријеме боравка у зимовалиштима (у Африци), земља гута храну не само летећим инсектима, већ и мравима.
    • Песма ластавице састоји се од цвркутавих и преливних тонова, а завршава се пиштаљком, која подсјећа на звук сатова који се укључују. Барн Свалловс певају у лету и током одмора, седе на крововима и телефонским жицама.
    • Вјерује се да се у старој Грчкој појавила позната изрека "једна ластавица не чини прољеће".
    • Резултати утрке кола у старом Риму објављени су у Волтерри, која се налази 200 км од Рима, на овај начин: ластавице су биле везане за побједничке боје пред њиховим ногама и пуштене.

    КАРАКТЕРИСТИКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ ЛАКОВА. ДЕСЦРИПТИОН

    Мушки: чело и грло црвенкасто-црвенкасти, дугачак рачвасти реп. Леђа су боје плавог челика са љубичастом нијансом, а на репу су бијеле точке перја. Трбух и груди су бели.

    Женски: перје на унутрашњој страни репа је краће, а перје мање светло.

    Јаја: женка полаже 3-6 јаја. Јаја су бела са сивим и смеђкасто црвеним мрљама и мрљама.


    - Станиште ластавице

    Где је живио село Село

    Лети ова птица селица живи скоро широм Европе и на многим мјестима на сјеверној хемисфери. Зими живи у топлим регионима Јужне Африке. Гнијезди у Сјеверној Америци, Сјеверној Африци и Азији.

    ЗАШТИТА И ОЧУВАЊЕ

    Гутљај штали је савладао уметност опстанка и држи се близу људи. У опасности је извор хране - летећи инсекти.

    Гњурац гнездо (Хирундо рустица). Видео (00:00:25)

    Барн Сваллов Гнездо (Киллер Вхалес, Хирундо рустица). Феединг цхицкс. Суседство села Новодмитриевскаиа, Краснодар регион. Ова ласта је одлучила да изгради необично место за гнездо: кров аутобуске станице. Било је лако доћи овамо, али дјеца су сигурно одрасла - нитко их није увриједио.

    Село и градске ластавице: занимљиве чињенице

    Сродна врста гутљаја штале је Градска ласта, то су најчешће врсте ових птица селица. Многе занимљиве чињенице су познате о њиховим животима:

    1. Песма ластавице састоји се од звоњавања “вив-вит”, али када птице примете опасност, алармантно сигнализирају свим члановима огромног стада, упозоравајући на то гласним “замахом”.
    2. Дешава се да пилићи из последњег легла немају времена да ојачају и нису у могућности да лете заједно са јатом у топле земље са наступом хладног времена. У овом случају, ластавице - родитељи не напуштају своје слабе бебе и остају са њима све док не могу летјети зими.
    3. Док зимски сан у Африци, ластавице се хране мравима, ова сорта је веома популарна у уобичајеном јеловнику летећих инсеката.
    4. Сравнительно недавно ученым удалось узнать, благодаря кольцеванию ласточек, что после проведенного летнего периода в Центральной Европе эти птицы отправляются зимовать в Южную Африку.
    5. Во время длительных перелетов в теплые края ласточки, к огромному сожалению, часто умирают от изнеможения и голода.
    6. Деревенская ласточка неспособна жить без пения. Она пева када тражи лет у лету, пева када се љуља, седи на жицама и пева када се само одмара.
    7. Када је у античком Риму, након што су проглашене утрке кола, херој преузео прво место, а ластавице су биле везане за ноге победника и птица је пуштена у небо као симбол победе и слободног лета.

    Погледајте видео: Misterija "Poppy" OBJASNJENO (Август 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

  • zoo-club-org